ροή ειδήσεων

Μαύρο στο MEGA: Το ΕΣΡ κλείνει οριστικά το «Μεγάλο Κανάλι»



Τα 9 μέλη της Ανεξάρτητης Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής ΕΣΡ σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες αποφάσισαν να πέσει μαύρο στο MEGA δίνοντας τέλος σε μια ιστορία 29 ετών.

Με ψήφους 6 έναντι 3 το ΕΣΡ αποφάσισε ότι το Mega δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικό κανάλι και δεν μπορεί να του δοθεί αντίστοιχη άδεια. Τερματίζει τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς αναγνωρίζει ότι ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017.


Εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από τα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και ζητούν να μην πέσει «μαύρο» στο κανάλι. Σήμερα, στις 10.00 το πρωί ξεκίνησε η διάσκεψη των μελών του ΕΣΡ με θέμα το Mega όπου τελικά πλέον δεν θα εκπέμπει.

Με ψήφους 6-3, η Ανεξάρτητη Αρχή απέρριψε το υπόμνημα που κατέθεσε το Δ.Σ. της Τηλέτυπος (MEGA) απορρίπτοντας έτσι την αίτησή του να θεωρηθεί το κανάλι μη ενημερωτικό ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.


Η αντίστροφη μέτρηση για να πέσει «μαύρο» στο κανάλι έχει πλέον ξεκινήσει καθώς το ΕΣΡ αναμένεται να στείλει την απόφασή του στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με κοινοποίηση και στην Digea, η οποία και θα είναι υποχρεωμένη να διακόψει τη μετάδοση του σήματος του MEGA.


Εδώ και ώρες εργαζόμενοι του «Μεγάλου καναλιού» βρίσκονται έξω από τα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και ζητούσαν να χαρακτηριστεί το κανάλι μη ενημερωτικό ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει να εκπέμπει μέχρι την αδειοδότηση των θεματικών καναλιών εθνικής εμβέλειας.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν να μην πέσει «μαύρο» στο κανάλι και παράλληλα διεκδικούσαν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους (16 μήνες).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *