ροή ειδήσεων

Αποκάλυψη: Έμμισθος σύμβουλος της Novartis o Γιάννης Στουρνάρας (Δείτε ολόκληρη τη σύμβαση)



Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελιξεις τις επόμενες ημέρες ή ακόμα και ώρες μετά την αποκάλυψη ότι ο κεντρικός τραπεζίτης ο Γιάννης Στουρνάρας είχε υπογράψει σύμβαση μισθωτών υπηρεσιών με τη Novartis προκειμένου να παρέχει έμμισθες υπηρεσίες συμβούλου στη φαρμακευτική εταιρία....
Η σύμβαση που πιστοποιεί ότι ο κ. Στουρνάρας υπήρξε έμμισθος σύμβουλος της Novartis παραδόθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με τη σύμβαση που αποκάλυψε το document, o κ. Στουρνάρας είχε υπογράψει την έμμισθη σύμβαση με τη ελβετική φαρμακοβιομηχανία, την περίοδο που κατείχε το θεσμικό αξίωμα του προέδρου του ΙΟΒΕ. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Γιάννης Στουρνάρας έλαβε 4.000 ευρώ μεικτά από τη Novartis για να παρουσιάσει σε μία κλειστού τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις. Οι έμμισθες παρουσιάσεις του συμβούλου, Γιάννη Στουρνάρα, έγιναν ενώπιον της Διοικητικής Επιτροπής της Novartis σε χώρα που υπέδειξε η εταιρία, με τον έμμισθο σύμβουλο να καλείται να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, συμμετέχοντας στη συζήτηση που θα ακολουθούσε. Κατά τα έγγραφα, η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, δίχως να προσδιορίζεται χρονικά από τα υπάρχοντα έγγραφα η ημερομηνία της δεύτερης παρουσίασης. Ωστόσο, κατά τη σύμβαση, η διάρκεια της συγκεκριμένης έμμισθης συνεργασίας Στουρνάρα – Novartis διήρκεσε έως τις 31/12/2011. Να σημειωθεί ότι κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο διοικητής της ΤτΕ ήταν ιδιαίτερα επιθετικός εναντίον της πλειοψηφίας, κάνοντας λόγο για «αισχρές συκοφαντίες». Τελικά, ο ίδιος βρισκόταν στο payroll της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας ως έμμισθος σύμβουλος. σύμφωνα με την προστατευόμενη μάρτυρα, Αικατερίνη Κελέση, ο κ. Στουρνάρας: «Δωροδοκήθηκε με ικανό ποσό το ύψος του οποίου δεν μπορώ να προσδιορίσω. Σε δυο περιπτώσεις τουλάχιστον, προτού συναντηθεί ο Φρουζής με τον Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, είχε μαζί του μια μαύρη αντρική τσάντα γεμάτη χρήματα, τα οποία είμαι βέβαιη ότι προορίζονταν για τον τελευταίο. Είναι βέβαιο ότι ο Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα, ποσό τουλάχιστον ενός εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω Mindwork».


Ολόκληρη η σύμβαση:

Το παραδέχεται ο Στουρνάρας
Ο Γιάννης Στουρνάρας, μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, υποχρεώθηκε χθες τη νύχτα, να παραδεχτεί ότι ήταν έμμισθος υπάλληλος της Novartis! Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, που τόσο καιρό τόνιζε ότι δεν έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο και ότι τα δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν ήταν ψεύδη, αποκαλύφτηκε ότι ήταν υπάλληλος της εταιρίας και το έκρυβε!
Με μία δήλωση του, προσπαθεί να δώσει απάντηση στις αποκαλύψεις. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του».
Φυσικά, αν τα «νόμιμα» όπως τα αναφέρει ήταν τόσο καθαρά, γεννάται το ερώτημα, γιατί τα έκρυβε; Ο ίδιος είχε πολλές ευκαιρίες να ξεκαθαρίσει τη θέση του, με κύρια την τοποθέτησή του στη Βουλή, την 21η Φεβρουαρίου. Τότε δήλωνε με έπαρση «βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος και του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας», όμως ξέχασε να πει ότι ο ίδιος είχε συνεργασία με την εταιρία που βρισκόταν από τότε στο «μάτι του κυκλώνα».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/3/18 02:13

    ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.-ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΠΕΤΥΧΕ.ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΡΑΓΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .ΓΙΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΠΕΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.-ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ '' ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ'' ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ.-ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *