ροή ειδήσεων

Υπ. Πολιτισμού: Παραχωρήσαμε το κάστρο της Ρόδου στη Novartis, αλλά δεν έγινε η εκδήλωση

Απάντηση στην καταγγελία συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά



Στην παραδοχή πως πράγματι παραχώρησε το κάστρο της Ρόδου στη Novartis, κατόπιν έγκρισης του ΚΑΣ, προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά όπως τονίζει η εκδήλωση τελικά δεν έγινε ποτέ. Η εν λόγω τοποθέτηση έρχεται έπειτα από τη σχετική καταγγελία που διατύπωσε το περασμένο Σάββατο το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, το υπουργείο Πολιτισμού υποστηρίζει πως το αίτημα της εταιρείας για την παραχώρηση του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο «είχε παραπεμφθεί προς εξέταση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις, με θετική εισήγηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων. Το ΚΑΣ με την υπ΄ αριθμ 31/05-09-2017 συνεδρίαση γνωμοδότησε ομόφωνα για την παραχώρηση του χώρου, θέτοντας συγκεκριμένους όρους χρήσης. Ακολούθως, στις 01-09-2017 η εταιρεία απέσυρε το αίτημά της και η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, απαντώντας στις βολές που είχε δεχτεί από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς, είχαν τονίσει ανάμεσα σε άλλα: «Και Επί ενάμιση χρόνο η συμμορία διατυμπανίζει ότι το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους» είναι η υπόθεση NOVARTIS. Γιατί λοιπόν ο κ. Τσίπρας, πριν από έξι μόλις μήνες, ΕΓΚΡΙΝΕΙ το αίτημα της NOVARTIS και ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ το ιστορικό παλάτι της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, για την πραγματοποίηση... πολυτελούς δείπνου της εταιρίας; Ημερομηνία έκδοσης απόφασης: 27 Σεπτεμβρίου 2017».

newpost

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *