ροή ειδήσεων

Βασίλης Καλογερίδης: Ο Έλληνας «Top Gun» του ΝΑΤΟ (βίντεο)



Στιγμιότυπο εικόνας με τον σμηναγό Βασίλη Καλογερίδη από την ΕΡΤ1


Με τη σημαντική διάκριση «Course Warrior» θα επιστρέψει από την άσκηση «Top Gun» του NATO στην Ελλάδα ο Βασίλης Καλογερίδης, σμηναγός της 335 Μοίρας «Τίγρης» της 116 Πτέρυγας Μάχης του Αράξου. Ο Έλληνας πιλότος, που μαζί με τη μοίρα του συμμετείχαν στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2018 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην αεροπορική βάση «Albacete» της Ισπανίας, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς.


Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είναι ο ιπτάμενος με τον οποίο οι συνάδελφοί του θα επέλεγαν να πετάξουν σε σχηματισμό πραγματικής αποστολής!

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο Βασίλης Καλογερίδης δήλωσε ότι η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων είναι προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση των εχθρών που θα ήθελαν να εισβάλλουν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου για αυτό και είναι τόσο υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης τους.

Εξαιρετικές κριτικές απέσπασε ο ελληνικός σχηματισμός «Βέλος» υπό τον σμηναγό Γεώργιο Σκουργιά, της 335 Μοίρας.



Υψηλό ήταν συνολικά το επίπεδο της άσκησης σύμφωνα με εκπροσώπους και των άλλων χωρών που συμμετείχαν σε αυτή. Όπως σημειώνει ο ιστότοπος onalert.gr, στην αποστολή συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι δύο ιπτάμενοι σε ρόλο «Blue», δύο ιπτάμενοι ως «External Fighters – Red Air», δύο αξιωματικοί της ειδικότητας του ελεγκτή αεράμυνας, ένας εκ των οποίων από την 343 Μοίρα και μια υπαξιωματικός πληροφοριών από την 335 Μοίρα. Συμμετείχαν, επίσης, αεροσκάφη και εκπαιδευόμενοι από NATOϊκές χώρες: τέσσερα F-16 από την Ολλανδία, τέσσερα γαλλικά Mirage 2000D και δύο Rafale του γαλλικού ναυτικού, δύο ιταλικά και τέσσερα γερμανικά EF-2000 (Eurofighter) και τέσσερα ισπανικά F-18.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *