ροή ειδήσεων

Η Τουρκία απέρριψε το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών



Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την τουρκική δικαιοσύνη.

Οι Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται επί 55 ημέρες (από την 1η Μαρτίου) στις φυλακές της Αδριανούπολης. Οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Χακάν Γιαλτσιντούγ και Σελίν Οζέλ ζήτησαν εκ νέου την αποφυλάκισή τους, ωστόσο ο δικαστής διέταξε την περαιτέρω κράτησή τους.

Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι από τις αρχές Μαρτίου, αναμένοντας να κατατεθεί το κατηγορητήριο από τους εισαγγελείς.


Αρχικά στις 5 Μαρτίου είχε έρθει η πρώτη απόρριψη στο αίτημα των συνηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν για αποφυλάκισή τους.

Εν συνεχεία στις 27 Μαρτίου, τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης των Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, υποστηρίζοντας στη σχετική ανακοίνωση ότι:
είχαν βρεθεί ήδη πολλά ύποπτα στοιχεία,
δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία,
δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες των ψηφιακών στοιχείων,
και από την προηγούμενη απόφαση προφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις έρευνες. Αρα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι.

Τότε, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» μετέδιδε πως το δικαστήριο αποφάσισε πως οι δύο Ελληνες πρέπει να παραμείνουν υπό κράτηση βασιζόμενο στο ότι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και στο ότι η δικαιοσύνη ακόμη εξετάζει τα «ψηφιακά στοιχεία» που κατασχέθηκαν από αυτούς.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου 2018, στις Καστανιές Έβρου. Η «Milliyet» αναφέρει πως οι Μητρετώδης και Κούκλατζης κατηγορούνται για «εισβολή σε τουρκικό έδαφος»


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *