ροή ειδήσεων

Πέθανε βρέφος 8 μηνών από λευχαιμία



Μετά το νεογνό των 40 ημερών που έσβησε τη Μεγάλη Παρασκευή μια ακόμη τραγωδία με μωράκι που απεβίωσε στην Κρήτη.

Ένα ανθρώπινο δράμα που καθηλώνει με πρωταγωνιστές μια οικογένεια προσφύγων που ζουν το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο.

Το μικρότερο παιδί της οικογένειας, ηλικίας 8 μηνών , απεβίωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο ΠΑΓΝΗ αφού έπασχε από οξεία μυελογενή λευχαιμία και ανεμοβλογιά, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του η οποία και δεν πρόλαβε να χαρεί το μωράκι της.

Το βρέφος εισήχθη το Μεγάλο Σάββατο στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ και από εκεί στην παιδιατρική και την εντατική μονάδα Παίδων με την κατάσταση του ωστόσο να χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως σοβαρή, εξαιτίας ανεμοβλογιάς.

Στην πορεία διαγνώστηκε ότι πάσχει και από σπάνιας μορφής λευχαιμίας. Τελικά και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών και τις προσευχές των γονιών του, δεν τα κατάφερε και κατέληξε ξημερώματα Τετάρτης του Πάσχα.

Στην είδηση του θανάτου του , οι γονείς λύγισαν αδυνατούσαν να πιστέψουν , το άσχημο παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα, την τραγωδία που τους είχε βρει και ότι δεν θα ξαναέβλεπαν το αγγελούδι τους.

«Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Με το που ήρθε το παιδί στο νοσοκομείο, πήγε στα Επείγοντα από εκεί στο παιδιατρικό και μετά στη ΜΕΘ Παίδων .Όλοι οι γιατροί έπεσαν από πάνω του, αλλά η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο επιβαρυμένη που τελικά το παιδί δεν τα κατάφερε και μετά από λίγα 24ώρα υπέκυψε,» ανέφερε στο neakriti.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Τασσόπουλος.

Να σημειωθεί ότι το παιδί γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη πριν 8 μήνες, ωστόσο την περίοδο της σύλληψης η οικογένεια βρισκόταν στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας, στο Αφρίν .

Γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, οι λόγοι του θανάτου να μην οφείλονται στην κληρονομικότητα αλλά σε περιβαλλοντικά αίτια εξαιτίας και της χρήσης των χημικών στην περιοχή, με αποτέλεσμα λόγω γονιδίων, το παιδάκι να πέσει «θύμα του πολέμου»

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ήδη σταλεί γενετικό υλικό σε εξειδικευμένο κέντρο των Αθηνών από όπου και αναμένονται σύντομα αποτελέσματα που θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Η είδηση του θανάτου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και στην Αναπυξιακή Ηρακλείου η οποία και είχε αναλάβει τους τελευταίους μήνες την φιλοξενία της οικογένειας.

"Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι με το άδικο χαμό του βρέφους. Πρόκειται για μία αξιοπρεπέστατη οικογένεια, αιτούντες άσυλο που περιμέναν να φύγουν για Γερμάνια. Το δάκρυ της μάνας ήταν καθηλωτικό και οι δύο γονείς αντιμετώπισαν το θάνατο του παιδιού τους με απόλυτη ψυχραιμία" ανέφερε σοκαρισμένος στο neakriti.gr ο κ. Γιώργος Μαυρογιάννης, διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Σε κλίμα πένθους και οδύνης, οι γονείς θα οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία, το αγγελούδι τους το οποίο και θα ταφεί το μεσημέρι της Πέμπτης στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου με τα έξοδα να αναλαμβάνουν οι εργαζόμενοι από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Πηγή: neakriti

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *