ροή ειδήσεων

Τσίπρας σε Τουρκία: Δεν απειλούμε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν



Άδικη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε στη Βουλή τη Μεγάλη Τρίτη (03/04/2018).


«Ζητάμε από την Τουρκία να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν σε μια κίνηση καλής θέλησης και να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους τα δύο στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.



«Είναι άδικο να κρατούνται οι δύο Έλληνες, καθώς δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να επιτελούν το καθήκον τους στα σύνορα», πρόσθεσε.

«Είναι μια κίνηση (σ.σ η απελευθέρωση) που την περιμένουμε, θα κάνουμε υπομονή. Εμείς δεν ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, αλλά ας καταλάβουν όλοι ότι κρίνονται από τις πράξεις και τα λεγόμενά τους, όχι μόνον από εμάς αλλά και από τη διεθνή κοινότητα», συνέχισε.


Και πρόσθεσε, με νόημα: «Δεν απειλούμε κανέναν και δεν φοβόμαστε κανέναν. Καλούμε τους γείτονές μας να αφήσουν αυτή την αδιέξοδη κλιμάκωση».

Σημείωσε δε ο πρωθυπουργός:«Η Τουρκία οξύνει την κατάσταση. Είναι δεδομένο πως η στάση της αυτή σχετίζεται με την κατάσταση στο εσωτερικό της και την παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά. Από την πλευρά μας, εξακολουθούμε να αξιοποιούμε κάθε πολιτικό και διπλωματικό δίαυλο για την προώθηση των εθνικών μας θέσεων».

Και συμπλήρωσε: «Η Τουρκία βρίσκεται σε ένταση. Έχουμε έναν ακόμη λόγο να κλείσουμε τα πολλαπλά μέτωπα στα εθνικά μας θέματα, να επιλύσουμε τις διαφορές με τους βόρειους γείτονές μας, με τα Σκόπια και την Αλβανία, χωρίς υποχωρήσεις από τις πάγιες εθνικές θέσεις μας. Γνωρίζουμε πως όλοι μας, παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές κι αφετηρίες σκοπεύουμε ως προς αυτό».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση, σημειώντας ότι «η στάση της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής διαπνέεται από μια άκριτη και στείρα συμπεριφορά, η οποία κάνει κακό στη χώρα μας. Ο κ. Μητσοτάκης επιτίθεται διαρκώς στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αυτό δεν βοηθάει σε τίποτα».

«Δεν υπάρχουν κρυφά θέματα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου είναι στη διάθεση των κομμάτων προς ενημέρωση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.


Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/4/18 20:18

    ΑΣ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.-''ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ'' ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΣΧΙΣΕ ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΞΕ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *