ροή ειδήσεων

Υποναύαρχος ε.α. Ντουνιαδάκης: Ο ψυχολογικός πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας έχει αρχίσει



«Η αστική τάξη της Τουρκίας ίσως βρει ευκαιρία να επιδιώξει τα συμφέροντά της στο Αιγαίο»

Ο ψυχολογικός πόλεμος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία έχει αρχίσει και σε αυτόν θα πρέπει να εντάξει κανείς το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak που κάνει λόγο για βύθιση ελληνικού πλοίου στο Αιγαίο από τουρκικό με στελέχη Γκιουλενιστές, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία και στέλεχος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), μιλώντας στο news.gr.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Ο ναύαρχος αναφέρει ακόμα πως η Αθήνα θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή καθώς υπάρχει ο κίνδυνος τώρα που Δύση και Ανατολή έχουν επέμβει στη Συρία και υπάρχει γενικότερη αλλαγή συνόρων, ίσως η αστική τάξη της Τουρκίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επιδιώξει να προωθήσει τα συμφέροντά της στο Αιγαίο.

Όλα όσα είπε στο news.gr έχουν ως εξής:

«Και αυτό το δημοσίευμα θα πρέπει να το εντάξουμε στην αλληλουχία των πραματικών γεγονότων, άσχετα αν είναι ένα απλό δημοσίευμα, που αποσκοπούν σε ένα αποτέλεσμα. Συντηρεί την επιθετικότητα και κάπου αποβλέπει.

Θα πει ο τούρκος εργαζόμενος «να μπορεί να συμβεί και αυτό», όπως και ο δικός μας «πω πω μπορεί να γίνει και τέτοιο συμβάν». Γίνεται στο πλαίσιο του ψυχολογικού πολέμου, ο οποίος έχει αρχίσει με όλα αυτά που βλέπουμε, θερμά ή λιγότερο θερμά. Είναι επεισόδια.

Εμείς στη ΚΕΘΑ ανησυχούμε ιδιαίτερα. Όχι μόνο τώρα, αλλά από καιρό και αυτό δείχνει πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, σε αντίθεση με αυτά που λέει η κυβέρνηση. Πετάει μερικά και ο υπουργός για ενίσχυση (σ.σ 7.000 άντρες σε Έβρο και Αιγαίο).

Τα περιστατικά είναι πολλά. Πέρα από το ελικόπτερο έγιναν μέσα στην εβδομάδα και άλλες παραβιάσεις στην περιοχή εκεί (σ.σ Ρόδο, Καστελόριζο).

Θα πρέπει να προσέχουν οι εν ενεργεία συνάδελφοι γιατί πολύ πιθανόν να έχουμε ένα ακόμα πιο σοβαρό επεισόδιο γιατί μην ξεχνάμε ότι αλλάζουν τα σύνορα στην περιοχή, στη Συρία και αλλού.

Δεν θα παίξει και η αστική τάξη της Τουρκίας ώστε να επιδιώξει τα συμφέροντά της; Τώρα που το γενικότερο κλίμα βοηθάει και Δύση και Ανατολή έχουν επέμβει στη Συρία, η αστική τάξη της Τουρκίας ίσως βρει ευκαιρία να επιδιώξει τα συμφέροντά της στο Αιγαίο».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *