ροή ειδήσεων

Παυλόπουλος σε Ερντογάν: Όσοι θέλουν να λέγονται μεγάλοι πολιτικοί να μετράνε τα λόγια τους



Ο τούρκος πρόεδρος παραχαράσσει την ιστορία επισημαίνουν σε ανακοινώσεις τους για τις δηλώσεις Ερντογάν περί Σμύρνης, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι



Με δηκτικό τρόπο απάντησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν και στις χθεσινές του δηλώσεις για τη Σμύρνη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ίδιον των πολιτικών που θέλουν να λέγονται "μεγάλοι πολιτικοί" είναι να μετράνε τα λόγια τους. Και, κυρίως, να ξέρουν ότι το δημοκρατικό τους ήθος, η δημοκρατική τους οντότητα, άρα και η πολιτειακή τους οντότητα, εξαρτάται από τον σεβασμό του πολιτισμού και της ιστορίας».



«Αν δεν υπάρχει αυτός ο σεβασμός τότε από εκεί και πέρα κανένα μέγεθος δεν μπορεί να θεωρείται μεγάλο. Τουλάχιστον, δεν μπορεί να απαιτεί τον σεβασμό μας. Ούτε ημών των Ελλήνων ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε της διεθνούς κοινότητας. Και είναι απολύτως σαφής αυτή η θέση. Που είναι θέση η οποία συμβαδίζει με τον ελληνικό, τον ευρωπαϊκό και τον εν γένει δυτικό πολιτισμό», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην αντιφώνησή του στον μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο μετά την επιμνημόσυνη ακολουθία για τη συμπλήρωση 25 ετών από την κοίμηση του μακαριστού μητροπολίτη Γαλλίας Μελέτιου Καραμπίνη.


«Οι Έλληνες ως λαός και ως έθνος, θέλουμε να ζήσουμε με τους γείτονές μας ειρηνικά. Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε, αλλά δεν πρόκειται να παραδώσουμε και τίποτα απολύτως», είπε ακόμη και επανέλαβε ότι «είμαστε λαός και έθνος της ειρήνης. Αλλά είμαστε λαός και έθνος, ο οποίος δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, ν΄ απεμπόλησει, έστω και κατ΄ ελάχιστο το έδαφός του, τα σύνορά του, την κυριαρχία του».

Οι χθεσινές εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου, κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας στη Σμύρνη, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις κομμάτων που επισημαίνουν ότι πρόκειται για παραχάραξη της ιστορίας.

ΝΔ: Προκλητική παραχάραξη της Ιστορίας

«Η προκλητική παραχάραξη της Ιστορίας από τον Ταγίπ Ερντογάν δεν υπηρετεί αλλά υπονομεύει τις σχέσεις των δυο κρατών και των λαών μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και επισημαίνει πως η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία, δεν είναι ούτε μπορεί να θεωρηθεί άλλοθι για τέτοιες απολύτως απαράδεκτες θέσεις. «Άλλωστε η Ιστορία έχει καταγράψει ανεξίτηλα τη διαχρονική πορεία και τη συμπεριφορά τόσο της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας. Και αυτό δεν αλλάζει», υπογραμμίζει η Πειραιώς.

ΚΙΝΑΛ: Διαστρέφει την Ιστορία

Για εκ νέου διαστροφή της ιστορίας από τον Ρετζέπ Νταγίπ Ερντογάν, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να τη φέρει στα μέτρα της φανατικής προεκλογικής ρητορικής του.


Με αφορμή δηλώσεις του Ερντογάν ότι τη Σμύρνη την έκαψαν οι Έλληνες το 1922, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει πως «η καταστροφή της Σμύρνης και όσα έγιναν σε βάρος των Ελλήνων είναι από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας». «Το λιγότερο που περίμενε κάποιος λοιπόν είναι σεβασμός», καταλήγει η ανακοίνωση.


Ποτάμι: Κατρακυλάει σε ένα αδιέξοδο εθνικισμό

«Η συμπεριφορά του Ερντογάν τους τελευταίους μήνες δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία. Θέλω να θυμίσω ότι ο Ερντογάν στην αρχή της πολιτικής του καριέρας είχε μιλήσει για την ελληνοτουρκική φιλία και είχε πει ότι θα κάνει προσπάθειες, έτσι ώστε να γκρεμιστούν τα τείχη και να έχουμε μια σχέση, η οποία θα μας επιτρέψει όλοι μας Έλληνες και Τούρκοι να ζούμε ειρηνικά σε αυτή τη μεριά του πλανήτη. Δυστυχώς, μάλλον από εσωτερικές ανάγκες ο Ερντογάν κατρακυλάει σε έναν αδιέξοδο εθνικισμό» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.


ΑΝΕΛ: Η Ιστορία δεν διαστρεβλώνεται

«Η αμετροέπεια του κ. Ερντογάν ξεπέρασε τα όρια. Σε πείσμα των προκλητικά ανιστόρητων και απαράδεκτων δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου για την καταστροφή της Σμύρνης, η Ιστορία δεν διαστρεβλώνεται και δεν παραχαράσσεται. Η Ιστορία, δηλαδή, οι αυθεντικές μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τα δραματικά γεγονότα και τα εξιστόρησαν, και όχι η προεκλογική κωμωδία του κ. Ερντογάν, έχει καταγράψει τον βανδαλισμό της Σμύρνης από τον τουρκικό στρατό, όπως επίσης κατέγραψε τις γενοκτονίες του Μικρασιατικού Ελληνισμού, των Ποντίων και των Αρμενίων. Καλά θα κάνει ο κ. Ερντογάν να μην προσβάλλει βάναυσα την ιστορική μνήμη προκειμένου να παίξει τα προεκλογικά μικροπολιτικά παιχνίδια του. Γιατί η Ιστορία ενίοτε εκδικείται», τονίζει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παππαδοπούλου.

Σχόλια

  1. παυλοπουλος εναντιων ερντο ?? κακα τα ψεματα ο παυλο μοιαζει με κοτοπουλακι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *