επικαιρότητα

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ: «Η μεγάλη ευθύνη»Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε στη Ρόδο το κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο θα αποτελείται από υπουργούς και στελέχη, για το συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης, σε μια χρονική περίοδο μάλιστα που συντελούνται τεράστιες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, και θα έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε την κυβέρνηση ενώπιον των πραγματικών προβλημάτων του νησιού αλλά και των ευθυνών της.

Εχουμε χρέος και ευθύνη, να εκμεταλλευθούμε αυτή την ευκαιρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπέρ των δημοτών μας. Και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, δεν είναι άλλος, από το να εκθέσουμε υπεύθυνα στο κυβερνητικό κλιμάκιο τις ανάγκες του τόπου μας με σαφή ιεράρχηση και να στοχεύσουμε στα ζητήματα που θα πρέπει να δρομολογηθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Ζητήματα που βαλτώνουν επί χρόνια, καθιστώντας τη Ρόδο στάσιμη και μη ανταγωνιστική σε σχέση με άλλους προορισμούς, δυσκολεύοντας παράλληλα τη ζωή των κατοίκων του νησιού. Ήρθε η ώρα επιτέλους να τα αναδείξουμε.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, είτε από ανικανότητα, είτε από ολιγωρία, είτε από αστοχίες του παρελθόντος. Όμως τώρα, οφείλουμε να καλύψουμε το διάστημα της απραξίας με προτάσεις για έργα ουσίας, αν θέλουμε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων.

Πρέπει να επικεντρωθούμε σε έργα υποδομών όπως είναι το Εθνικό Θέατρο, η Προγραμματική Σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης, η β΄Φάση του Φράγματος Γαδουρά, η ΄β Φάση της Περιμετρικής Οδού πόλεως Ρόδου, η οδός σύνδεσης της πόλης της Ρόδου με το αεροδρόμιο, τα έργα για την προστασία των ακτών της δυτικής Ρόδου, τα έργα στον εμπορικό και τουριστικό λιμένα του νησιού, στην αξιοποίηση της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας και στην παραχώρηση ακινήτων στο Δήμο Ρόδου που έχει στην κατοχή του το ελληνικό Δημόσιο, σε έργα που όχι μόνο θα βελτιώσουν την ζωή των δημοτών αλλά και θα δημιουργήσουν τις προοπτικές για ανάπτυξη και ευημερία που τόσο ανάγκη έχει η Ρόδος.

Πρέπει να διεκδικήσουμε για τον πρωτογενή τομέα του νησιού μας κίνητρα και ίσες ευκαιρίες για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, να προτάξουμε την προστασία του περιβάλλοντος, να επιδιώξουμε να δρομολογηθούν έργα ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευση. Έργα που επί δεκαετίες δεν γίνονται.

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησης, φεύγοντας από τη Ρόδο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματά μας αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας κι εμείς έχουμε υποχρέωση να τους αποσπάσουμε δεσμεύσεις, καθώς μόνο τότε θα είναι χρήσιμη και ουσιαστική αυτή η επίσκεψη. Η Ρόδος δεν έχει ανάγκη από φιέστες και επισκέψεις που θα μπορούσαν να αποδοθούν σε προεκλογικές, ενδεχομένως, σκοπιμότητες. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά γίνεται αυτό στον τόπο μας, δείχνει καλή θέληση από τη μεριά των κυβερνώντων και αυτή η θέληση πρέπει να γίνει πράξη.

Ο βασικός στόχος είναι πώς από αυτή την επίσκεψη θα βγει κερδισμένος ο τόπος, πώς θα αναδειχθεί η νησιωτικότητα και πώς θα καταφέρουμε να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο όλα εκείνα που για εμάς τους νησιώτες είναι ζητούμενα, όταν για τους στεριανούς συμπατριώτες μας είναι δεδομένα.

Σε αυτό το συνέδριο θα τεθούν οι βάσεις για το μέλλον του τόπου μας, εφόσον όμως θα υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις. Θα τεθούν όλα τα μεγάλα θέματα της περιοχής, και δεν θα πρέπει να αφήσουμε ούτε ένα λεπτό παραμονής του κυβερνητικού κλιμακίου στη Ρόδο ανεκμετάλλευτο.

Η παράταξή μας, συνεπής στις θέσεις της και στο πρόγραμμά της, θα επικεντρωθεί στα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο Δήμος Ρόδου στηρίζοντας την κοινή γραμμή με την προσδοκία ότι θα ληφθούν υπ΄όψιν από το υπουργικό κλιμάκιο.

Τις μεγάλες ευκαιρίες πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με αίσθημα μεγάλης ευθύνης ώστε να τις αξιοποιούμε προς όφελος του τόπου. Κι αυτό το συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι μια ευκαιρία που είναι στο χέρι μας και στο χέρι της κυβέρνησης να μην πάει χαμένη.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ

Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Ρόδου

Σχόλια

  1. Ελπιζουμε Στρατο να μεινει και κατι ορθιο στο νησι μας μεχρι την σιγουρη εκλογη σου.Θα χρειαστεις τουλαχιστον μια 4ετια για να βουλωσεις τις λακουβες που μετετρεψαν την Ροδο σε....Συρια βομβαρδισμενη!!Και ελπιζουμε να μας απαλλαξεις απο την μαστιγα των Ρομα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

Αντιδήμαρχο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ θα έχουμε;
Αρε που είσαι Χατζή... με τον Γιαννακάκη ;;;

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης