ροή ειδήσεων

"Πυρά" Γεροβασίλη κατά Μητσοτάκη από τη Ρόδο: Θέλει ισόβιο μνημόνιο



"Βαδίζουμε πλέον στη μεταμνημονιακή Ελλάδα ανεπιστρεπτί", δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η οποία από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι "θέλει ισόβιο Μνημόνιο" και ότι "προσπαθεί να τορπιλίσει την εθνική προσπάθεια για έξοδο της Ελλάδας από την επιτροπεία".



Απευθυνόμενη στους κατοίκους των νησιών η κ. Γεροβασίλη είπε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τα οριζόντια μέτρα που έλαβαν αγνόησαν τη νησιωτικότητα, ενώ η σημερινή κυβέρνηση μέσα σε δύσκολες συνθήκες προσπάθησε να καλύψει τις βασικές ανάγκες σε υπηρεσίες των νησιών και τους τελευταίους μήνες διατέθηκαν 86 θέσεις μονίμων υπαλλήλων σε μικρούς νησιωτικούς δήμους.

Επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως "αυτοί που θέλουν για τον εαυτό τους τον τίτλο του ‘μεταρρυθμιστή’ όταν ήταν κυβέρνηση, δεν έκαναν καμία μεταρρύθμιση παρά μόνο διαθεσιμότητα και απολύσεις" και σημείωσε ότι "πρόσφατα, μάλιστα, στη μαύρη λίστα των απολύσεών του, ο κ. Μητσοτάκης συμπεριέλαβε και τους νέους διοικητικούς και τομεακούς γραμματείς των υπουργείων".

Παράλληλα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δήλωσε πως "μέσα από μια τριετή στρατηγική υλοποιούμε μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση με ρεαλιστικούς στόχους και επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες της νέας, ψηφιακής εποχής". Επανέλαβε δε ότι "οι προσλήψεις είτε για μόνιμες θέσεις εργασίας, είτε για θέσεις ορισμένου χρόνου γίνονται αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ".

"Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε το αναπτυξιακό σχέδιο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε, τελικά, να γράψουμε μαζί με τους πολίτες, τους τοπικούς φορείς, τις παραγωγικές δυνάμεις και την Τοπική Αυτοδιοίκηση τις πρώτες γραμμές μιας νέας σελίδας για τη χώρα, με όραμα, σχέδιο, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση", είπε στην αρχή της ομιλίας της.

Επισήμανε ότι ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης σημαίνει ανασυγκρότηση των δημόσιων υπηρεσιών, του κοινωνικού κράτους, να υπάρχει, δηλαδή, το κράτος ακόμη και για έναν μόνο κάτοικο σε κάποιο από τα ακριτικά μας νησιά.

Στο σημείο αυτό άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την πολιτική τους απέναντι στα νησιά, λέγοντας: "Θέλω να σας θυμίσω ότι τα οριζόντια μέτρα, που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αγνόησαν την νησιωτικότητα. Και αποψίλωσαν νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους σε κρίσιμους τομείς. Για το λόγο αυτό οι πληγές των οριζόντιων περικοπών σε μικρά, ακριτικά νησιά ήταν μεγαλύτερες".

Παρατήρησε ότι "ο πρώτος στόχος αυτών των μνημονίων ήταν η κατάλυση του κοινωνικού κράτους" και είπε χαρακτηριστικά: "Αυτό το ‘σχέδιο’ ξεδιπλώθηκε με συνέπεια αυτά τα χρόνια. Αφού, πρώτα κατασυκοφάντησαν το Δημόσιο και τις υπηρεσίες του Κράτους… Θυμάστε τα περί ‘τεμπέληδων’, ‘άχρηστων’, ‘διεφθαρμένων’ δημοσίων υπαλλήλων… γιατρών… δασκάλων…Στη συνέχεια μπήκε σε πλήρη εφαρμογή το ‘σχέδιο’: Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν. Άλλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, επιτελικά στελέχη καρατομήθηκαν. Υπηρεσίες και δομές καταργήθηκαν ή υποβαθμίστηκαν".

Η υπουργός επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη και σημείωσε: "Αυτές οι πολιτικές έδρασαν σαν τυφώνας στο Δημόσιο, δεν ήταν όμως φυσικό φαινόμενο. Όπως δεν είναι και φυσική εξέλιξη οι κοινωνικές ανισότητες… Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ. Ο ίδιος άλλωστε και δεν θέλει και δεν τον ενδιαφέρει να θυμάται τι είναι το κοινωνικό κράτος.

Να του το θυμίσω εγώ λοιπόν… Κοινωνικό κράτος είναι: Οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία ανά την επικράτεια, το παραϊατρικό προσωπικό, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι υπάλληλοι σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δίνουν καθημερινά την μάχη.

Και εσείς βιώνετε περισσότερο από όλους το πόσο αναγκαίοι είναι".

Η κ. Γεροβασίλη απάντησε σε όσους υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο κράτος, λέγοντας ότι "δεν έχουμε μεγάλο κράτος και είναι πολύ μικρότερο από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών".

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/4/18 22:59

    Η ΡΟΔΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 90 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΡΟΔΙΩΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΘΟΣ.-ΝΙΣΑΦΙ ΠΟΙΑ,-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *