ροή ειδήσεων

Επιμένει ότι η Γη είναι επίπεδη και έχει βαλθεί να το αποδείξει



Ο Mad Mike θέλει να μπει σε έναν πύραυλο για να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη. "Δεν μπορώ να ξέρω αν η Γη είναι επίπεδη ή όχι, αν δεν το έχω δει από μόνος μου".


Διάφοροι πολιτισμοί, όπως αυτοί της Βαβυλώνας, της αρχαίας Αιγύπτου, πριν από την Κλασική Ελλάδα, πριν από τη Χρυσή εποχή της Ινδίας και την Κίνα πριν από τον 17ο αι. είχαν αντιλήψεις για μια επίπεδη Γη.

Ξεκινώντας από την αρχαία ελληνική Aστρονομία, το παράδειγμα της σφαιρικής γης σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο υποσκελίζοντας την κοσμολογική πίστη σε μια επίπεδη Γη. Αν και η υπόθεση της επίπεδης Γης έχει από καιρό γενικά απορριφθεί, εξακολουθούν να υπάρχουν περιστασιακά σύγχρονοι υποστηρικτές της υπόθεσης.

Ο Αμερικανός οδηγός λιμουζίνας, Mike Hughes, γνωστός με το ψευδώνυμο «Mad Mike», σχεδιάζει να μπει μέσα σε έναν μικρό πύραυλο και να πάει στο Διάστημα έτσι ώστε να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη. Έχει ξοδέψει πάνω από 1.500 ώρες στο εργαστήριο του για να τελειοποιήσει τον πύραυλο και κάνει σχετική έρευνα.

Σκοπός του είναι να φτιάξει έναν ακόμη πύραυλο με τη βοήθεια ειδικών μηχανικών. «Δεν μπορώ να ξέρω αν η Γη είναι επίπεδη ή όχι, αν δεν το έχω δει από μόνος μου. Δεν γίνεται να πιστεύω απλά ότι μου λένε».

Ο SpaceX, ο ισχυρότερος πύραυλος στον κόσμο, που εκτόξευσε ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, επιβεβαίωσε ότι η Γη είναι σφαιρική. Υπάρχουν ωστόσο άνθρωποι που δεν πιστεύουν τίποτα. Οι οπαδοί της επίπεδης Γης κατέκλυσαν το Twitter με σχετικά μηνύματα που μετέτρεπαν τηSpace X σε…Fake X και επέμειναν ότι οι φωτογραφίες της εκτόξευσης ήταν αποτέλεσμα Photoshop.

Δείτε το βίντεο:

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *