ροή ειδήσεων

Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει πλωτό του Λιμεναρχείου της Χίου



Για «κουτές κινήσεις» του τουρκικού σκάφους κάνει λόγο πηγή από το Λιμενικό Σώμα
Μία ακόμη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος στη Χίο, όπως αποκάλυψε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Πολίτης Χίος».

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που ήταν στο σημείο σχεδόν παρατηρούσε -χωρίς να επιχειρήσει να αποτρέψει τον πλου προς την ελληνική πλευρά- την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν περίπου 40 άτομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Όταν το πλοιάριο με τους μετανάστες πέρασε εντός ελληνικής χωρικής θάλασσας το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής με τον κωδικό αριθμό «107» αρχικώς έμεινε να παρακολουθεί.

Όταν κάποιοι από τους μετανάστες που επέβαιναν στη λέμβο έπεσαν στη θάλασσα, σε ελληνικά χωρικά ύδατα, το σκάφος του λιμενικού σώματος κινήθηκε προς τους ναυαγούς προκειμένου να τους προσφέρει πολύτιμη αρωγή.

Εκείνη τη στιγμή, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, το μήκους 20 μέτρων σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής μπήκε στην ελληνική χωρική θάλασσα. Το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους έκανε «κουτές κινήσεις» όπως είπε χαρακτηριστικά στο protothema.gr πηγή από το Λιμενικό Σώμα, προσπαθώντας να παρέμβει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή απλώς παρακολουθούσε τη λέμβο με τους μετανάστες να πλέει προς την ελληνική πλευρά.

Για αρκετή ώρα, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έπλεε μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος 611 βρισκόταν σε τουρκικά ύδατα. Ωστόσο από το λιμενικό δεν επιβεβαιώνεται ότι το τουρκικό σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει το πλωτό του Λιμενικού.


Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.

Πηγή Πολίτης Χίου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *