ροή ειδήσεων

«Τέλος» στα μηνύματα των ενοχλητικών στο τηλέφωνο -Φυλάκιση ενός έτους για τους επίμονους



Νόμος του κράτους είναι πια το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας κατά των γυναικών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του, «όποιος χωρίς την απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης, προκαλεί τρόμο ή ανησυχία σε άλλον, με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθηση του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής μέσω τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκπεφρασμένη αντίθετη βούλησή του» τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 1 έτους ή χρηματική ποινή.

«Τέλος» στα μηνύματα στο τηλέφωνο ή στο facebook βάζει ο νόμος λοιπόν, εάν ο... παραλήπτης έχει ρητά δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις «αναπάντεχες» εμφανίσεις στο σπίτι ή στην εργασία του.

Με τον ίδιο νόμο (4531/2018) όποιος παροτρύνει ή προκαλεί γυναίκα σε ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων, τιμωρείται με φυλάκιση, ενώ τα έθιμα, οι παραδόσεις και η θρησκεία του δράστη δεν είναι ικανά να μειώσουν την ποινή του.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ακόμη ότι ο δράστης εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να απομακρυνθεί με αιτιολογημένη δικαστική ή εισαγγελική εντολή από την συζυγική εστία, ή να του απαγορευθεί να προσεγγίζει την εργασία του θύματος ή το σχολείο των παιδιών του.

Τέλος, σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας, προβλέπεται αποζημίωση για ιατρικές δαπάνες ή ψυχολογική υποστήριξη, όταν στον τόπο κατοικίας του θύματος δεν υπάρχει δημόσια δομή.
Πηγή:
iefimerida

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *