ροή ειδήσεων

Νεκρός ο πιλότος του Μιράζ

Επίσημη ανακοίνωση από τον Καμμένο



Με μια ανάρτησή του στο τουίτερ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πλότου του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ΒΑ της Σκύρου στις 12:15 το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν την κάσκα του άτυχου πιλότου, το κιτ επιβίωσης αλλά και τη φουσκωτή βάρκα που είναι εσνωματωμένη στο εκτινασσόμενο κάθισμα, καθώς και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο πιλότος του Mirage είναι νεκρός.




Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ​ΓΕΑ αναφέρει:

"Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος". Ο Γιώργος Μπαλταδώρος

To Μαχητικό Μιράζ 2000-5 κατέπεσε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, σχηματισμός δύο αεροσκαφών συμμετείχε σε επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο. Ο Νούμερο 2 του σχηματισμού ενημέρωσε πως το άλλο πολεμικό αεροσκάφος, ο αρχηγός δηλαδή του σχηματισμού, έπεσε στην θάλασσα.
Φωτογραφία από το Facebook του άτυχου χειριστή του αεροσκάφους

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΑ αναφορικά με την πτώση του αεροσκάφους σημείωνε:

"Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του".

"Δεν υπήρχαν τουρκικά μαχητικά στην περιοχή όπου έπεσε το Μιράζ"

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι κανένα αεροσκάφος της Τουρκίας δεν πετούσε στην περιοχή, την ώρα της πτώσης του ελληνικού μαχητικού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Μιράζ στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.

Πτώση Μιράζ πριν από ένα χρόνο

Υπενθυμίζεται ότι μαχητικό τύπου Μιράζ 2000 είχε καταπέσει και πριν από σχεδόν ένα χρόνο (στις 29 Μαΐου) 15 μίλια νότια των Σποράδων κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης. Σε αυτή την περίπτωση όμως ο χειριστής είχε προλάβει να εγκαταλείψει με ασφάλεια το αεροσκάφος.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του πιλότου του αεροσκάφους Mirage 2000-5, που κατέπεσε σήμερα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης.

Τσίπρας: Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια

"Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός για την απώλεια του πιλότου του μιράζ που κατέπεσε νωρίς το μεσημέρι στη Σκύρο" αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συλλυπητήρια από Πρόεδρο της Βουλής

"Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια".

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *