επικαιρότητα

Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Ερρίκος Διβάνης, της ομώνυμης αλυσίδας ξενοδοχείωνΠέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 63 ετών ο επιχειρηματίας Ερρίκος Διβάνης, ιδιοκτήτης -μαζί με τα αδέλφια του- τής οικογενειακής επιχείρησης ξενοδοχείων «ΔΙΒΑΝΗ» σε Αθήνα, Θεσσαλία (Καλαμπάκα-Λάρισα) και Κέρκυρα. Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Σοφία και την κόρη του Έλλη.

Ο όμιλος Διβάνη διαθέτει 7 ξενοδοχεία με ξεχωριστό ύφος το καθένα. Τέσσερα στην Αθήνα (Divani Caravel, Divani Apollon Suites, Divani Apollon Palace & Thalasso, Divani Palace Acropolis), και από ένα στην Καλαμπάκα (Divani Meteora) στη Λάρισα (Divani Palace Larissa) και την Κέρκυρα (Divani Corfu).


Το πρώτο ξενοδοχείο τής οικογένειας εγκαινιάστηκε στα Τρίκαλα το 1958, από τα αδέρφια Αριστοτέλη και ο Γιώργο Διβάνη. Διέθετε 65 δωμάτια, με το δικό του μπάνιο κάθε ένα από αυτά. Στη συνέχεια ο Αριστοτέλης Διβάνης δημιούργησε δεύτερο ξενοδοχείο, στην Καλαμπάκα.

Μετά το τέλος της δικτατορίας, ο Όμιλος άνοιξε το τρίτο του ξενοδοχείο, αυτή τη φορά στη Λάρισα, ενώ το επόμενο βήμα έγινε στην Αθήνα. Τα δύο αδέρφια, σε συνεργασία με τον συντοπίτη τους κ. Ζαφόλια, εγκαινιάζουν το πρώτο τους στην περιοχή της Ακρόπολης.

Η τρίτη δεκαετία του Ομίλου Διβάνη φέρνει ένα ακόμη ξενοδοχείο στην Αθήνα, το Divani Zafolia Alexandras, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.Εξωτερική άποψη του Divani Acropolis Exterior, στην Αθήνα.


Τα επόμενα χρόνια προβλέποντας τις τουριστικές ροές εξαγοράζουν το Corfu Kanoni. Έτσι, “γεννιέται” το πολυτελές Divani Corfu Palace.

Το 1986 είναι η χρονιά που αρχίζει να δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις ο Σπύρος Διβάνης, γιος του Αριστοτέλη. Τότε εξαγοράζεται το ιστορικό ξενοδοχείο Caravel, ενώ το 1998 ακολουθεί το εμβληματικό τοπόσημο των Νοτίων Προαστίων Apollon Pallas, στη Βουλιαγμένη.

Συλληπητήρια στους οικείους του.


ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: γιατί δεν αναλαμβάνει τα ηνία του νοσοκομείου
κάποιος που έχει ζήσει τα προβλήματα από μέσα;;;

ΣΣ: κάποιοι κερδίζουν απο τα προβλήματα!

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης