ροή ειδήσεων

Ρόδος: Θωρακίζονται οι λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού



Σύγχρονα συστήματα ασφαλείας με τις πλέον αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές και κανονισμούς πρόκειται να τοποθετηθούν στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Ρόδου (στα λιμάνια Ακαντιάς, Αγγέλων και Κολώνας) με στόχο τη θωράκιση και την αναβάθμισή τους.

Ήδη εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και η διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο για την «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων Ρόδου», συνολικού προϋπολογισμού 3.526.127,24 ευρώ από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης(ΕΥΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στον άξονα προτεραιότητας «Βελτίωση Βασικών Υποδομών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Ρόδου, Ακαντιάς, Αγγέλων και Κολόνας, σύμφωνα με τις προκαθορισμένες προδιαγραφές ασφαλείας. Περιλαμβάνει:

• Σύστημα CCTV με όλους τους απαραίτητους αισθητήρες (κάμερες ημέρας, θερμικές κάμερες κ.λπ.) διαδικτυακή υποδομή και κατάλληλο λογισμικό πρόσβασης, επικοινωνίας και καταγραφής.

• Σύστημα Access Control με κατάλληλους αναγνώστες τελευταίας τεχνολογίας, συστήματα ανίχνευσης και λογισμικό υψίστης ασφαλείας.

• Εξοπλισμό ασφαλείας, αποτελούμενο από διάφορα συστήματα, όπως φορητούς μεταφερόμενους οικίσκους με κατάλληλο εξοπλισμό ελέγχου (X-Ray, Bar-code κλπ), φυλάκια - σκοπιές σε διάφορα σημεία εισόδου, φράχτες, φορητό εξοπλισμό ασφαλείας κ.λπ., τα οποία θα τοποθετηθούν κατάλληλα και στις τρεις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Η φιλοσοφία σχεδίασης του συστήματος έχει γίνει με γνώμονα την ασφάλεια, αφενός με την 24ωρη παρακολούθηση των λιμενικών εγκαταστάσεων στην ξηρά και τη θάλασσα, καθώς και των πλοίων που ελλιμενίζονται, αδιαλείπτως, με κάθε καιρό και ορατότητα και, αφετέρου, με τον έλεγχο της πρόσβασης προσώπων, (επιβατών, προσωπικού λιμένα και πλοίων κλπ) και κάθε οχήματος εντός των εγκαταστάσεων, ώστε να είναι σε πλήρη συμφωνία με τις απαιτήσεις του Κώδικα ISPS.

Τα επιλεγόμενα συστήματα πληρούν τα πλέον εξελιγμένα standards για την αποφυγή παρεμβολών, κακόβουλων ενεργειών, διαθέτουν λογισμικό αυξημένης συμπίεσης και κρυπτογράφησης, είναι δε ικανά να διασυνδεθούν όχι μόνο με τα συστήματα κρατήσεων/λίστας επιβατών που εφαρμόζεται στα υπόχρεα στον ISPS πλοία, αλλά να συνδεθούν και να ανταλλάξουν στοιχεία, εφόσον απαιτηθεί, με τα συστήματα των διαφόρων υπηρεσιών του λιμένα (Λιμενικό, Τελωνείο κλπ), για τη συντονισμένη λειτουργία του λιμένα, προς όφελος των επιβατών και του προσωπικού των εγκαταστάσεων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *