ροή ειδήσεων

Τα στοιχεία από τις τουριστικές αγορές της Ελλάδας (ΠΙΝΑΚΑΣ)



Την «ακτινογραφία» των μεγάλων τουριστικών αγορών για την χώρα μας, παρουσιάζει σήμερα το money-tourism.gr, βασιζόμενο στην πολύ καλή σχετική μελέτη του Sete Intelligence.

Γερμανία και ΗΠΑ, βρίσκονται «μπροστά», όσον αφορά την αποδοτικότητά τoυς για τον ελληνικό Τουρισμό, αποτελώντας τις πλέον πολύτιμες αγορές.

Πιο αναλυτικά, από πλευράς εσόδων, η Γερμανία είναι μακράν η πρώτη αγορά, συμβάλλοντας στην ελληνική οικονομία με ένα ποσό της τάξης των 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, ακολουθούμενη από την Αγγλία, που συμβάλλει με 1,94 δισ. ευρώ.

Από πλευράς Μέσης Διάρκειας Παραμονής, Γερμανία και ΗΠΑ, βρίσκονται στην πρώτη θέση, με 10,5 ημέρες, ακολουθούμενες από τη Ρωσία που έχει 10,2 ημέρες, την Ολλανδία που έχει 9,6 ημέρες και την Αγγλία που έχει 9,2 ημέρες.

Στη μέση κατά κεφαλή δαπάνη, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση με 935 ευρώ, ακουλουθούμενες από τη Γερμανία με 678 ευρώ, τη Γαλλία με 677 ευρώ και την Αγγλία με 672 ευρώ.

Στις διανυκτερεύσεις, μακράν πρώτη, είναι η Γερμανία με σχεδόν 33 εκατ., ενώ κατέχει και την πρωτιά στις αφίξεις, με 3,1 εκατ. ακουλουθούμενη από την Αγγλία που έχει 2,89 εκατ. αφίξεις.

Από πλευράς ημερήσιας δαπάνης, οι Αμερικανοί τουρίστες βρίσκονται στην πρώτη θέση με 89 ευρώ, ακολουθούμενοι από τους Ελβετούς με 87 ευρώ και τους Γάλλους.

money tourism photo



ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *