ροή ειδήσεων

Η κυρία Κατερίνα είναι η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο;

Λέγεται Αικατερίνη Καρνάρου είναι από την Κρέστενα και διανύει αισίως τον 113ο χρόνο της ζωής της. Γεννήθηκε το 1905 κα διεκδικεί την είσοδό της στα ρεκόρ Γκίνες.



Λέγεται Αικατερίνη Καρνάρου είναι από την Κρέστενα και διανύει αισίως τον 113ο χρόνο της ζωής της. Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1905 κα διεκδικεί την είσοδό της στα ρεκόρ Γκίνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», άτομα του οικογενειακού και φιλικού της περιβάλλοντος συγκεντρώνουν τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα για να σταλούν στο αρμόδιο γραφείο του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο ήταν η Γιαπωνέζα Νάμπι Τατζίμα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της «Ομάδας Έρευνας Γεροντολογίας» (Gerontology Research Group), η οποία όμως απεβίωσε την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 117 ετών.

Όπως είπε ο αρχισυντάκτης του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες, Κρεγκ Γκλέντεϊ, για την περίπτωση της κ.Καρνάρου έχει ήδη ενημερωθεί ο σύμβουλος γεροντολογίας του Βιβλίου Γκίνες, Ρόμπερτ Γιανγκ, προσθέτοντας όμως ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να πληροούνται αυστηρά κριτήρια τεκμηρίωσης.

«Υπάρχει μια πολύ αυστηρή σειρά κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με το πώς επικυρώνονται οι γηραιότεροι άνθρωποι, εμφανίζονται τόσοι πολλοί ισχυρισμοί, αλλά δεν διαθέτουν στοιχεία πρώιμης ζωής όπως τα πρωτότυπα πιστοποιητικά γέννησης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Βιβλίου Γκίνες, δήλωσε ότι είναι ευπρόσδεκτο κάθε στοιχείο που αποδεικνύει την ηλικία της κας Καρνάρου, επισημαίνοντας ότι «απαιτούμε ένα ευρύ φάσμα αποδεικτικών στοιχείων από ολόκληρη τη ζωή ενός ατόμου και δυστυχώς οι σύγχρονες ταυτότητες δεν γίνονται δεκτές».

Ο πρόεδρος της ΔΚ Κρεστένων, Κώστας Δρακόπουλος, τόνισε:

«Η κα Κατερίνα Καρνάρου είναι πολύ αγαπητή σε όλη την Κρέστενα και χαιρόμαστε που είναι καλά στην υγεία της. Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να συγκεντρωθούν όλα τα αποδεικτικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι είναι 113 ετών, ώστε να γραφτεί το όνομά της στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες".

Πηγή: Patrisnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *