ροή ειδήσεων

Κάλυμνος: Τοξικομανείς απειλούν γιατρούς για να πάρουν χάπια!



Η μόνιμη επωδός των χρηστών είναι πως είναι άρρωστοι και χρειάζονται ιατρική βοήθεια, ουσιαστικά όμως αυτό που ζητούν είναι τα χάπια... ως αντίδοτο για το σύνδρομο στέρησης που αντιμετωπίζουν.

Εισβολές τοξικομανών σε γραφεία γιατρών, απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα αλλά και φθορές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, είναι μόνο ένα μικρό μέρος των άγριων καταστάσεων που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Καλύμνου. Άτομα τοξικοεξαρτημένα σπέρνουν τον πανικό, σε μια προσπάθεια να πάρουν ναρκωτικά δισκία, καθώς δεν έχουν χρήματα προκειμένου να πάρουν την δόση τους.

Η μόνιμη επωδός των χρηστών είναι πως είναι άρρωστοι και χρειάζονται ιατρική βοήθεια, ουσιαστικά όμως αυτό που ζητούν είναι τα χάπια... ως αντίδοτο για το σύνδρομο στέρησης που αντιμετωπίζουν.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν καταγραφεί επιθέσεις και με απειλές κατά των γιατρών για την σωματική τους ακεραιότητα, προκειμένου να ενδώσουν στην επιθυμία των τοξικομανών. Οι εισβολές των τοξικομανών γίνονται παρουσία των υπολοίπων ασθενών, οι οποίοι φοβισμένοι, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα.


Από 9 ετών ξεκινούν την χρήση ναρκωτικών

Ερώτηση προς του υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Ναυτιλίας με θέμα την έξαρση της μάστιγας των ναρκωτικών στην Κάλυμνο κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην Κάλυμνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) η χρήση παράνομων ουσιών ξεκινά από τις ηλικίες των 9 έως 15 ετών, ενώ είναι ενδεικτικό πως το 55% των χρηστών εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κύριος Αυγενάκης επισημαίνει, πως «η μοναδική δομή φροντίδας που υφίσταται στο νησί είναι το ΚΕΘΕΑ, τις λειτουργίες του οποίου καλύπτει ιδιώτης.Η απουσία δημόσιας δομή αποτελεί σημαντικό πρόβλημα, αφού το γενικό νοσοκομείο Καλύμνου "ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ", επωμίζεται της διαχείριση της κατάστασης που ανακύπτει από την εκτεταμένη χρήση των ναρκωτικών ουσιών».

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών που βρίσκεται σε έξαρση στην Κάλυμνο;
2.Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας ώστε να εντοπιστούν και να εξαλειφθούν οι εγκληματικές οργανώσεις που διακινούν ναρκωτικές ουσίες;
3.Ποιος ο σχεδιασμός για την στήριξη των τοξικομανών και την επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο, ιδίως σε μικρές περιοχές όπως η Κάλυμνος;

newpost

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *