ροή ειδήσεων

Σύλλογος από τη Ρόδο ξεναγήθηκε στα Καλάβρυτα (φωτο)



H Στέγη Πολιτισμού - Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας "Αγία Λαύρα" δίαυλος πολιτισμού


Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού - Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας "Αγία Λαύρα" Φραντζής Παναγιώτης και μέλη της καθώς και ο πρόεδρος του Ε.Ο.Σ Καλαβρύτων Ερμείδης Χαρίλαος, υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στα ιστορικά και ιερά μνημεία των Καλαβρύτων τον πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας Ρόδου "Καμάρι".

Με ιδιαίτερη συγκίνηση προσκύνησαν στις Ιερές Μονές, της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, και μεγάλη εθνική υπερηφάνεια επί δύο ώρες θαύμασαν με την ξενάγηση του κ. Σάββα Καζάνη, (Αρχαιολόγος- Μουσειολόγος) τα εκθέματα του Μουσείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Τέλος η συγκίνηση έφτασε στο αποκορύφωμα της, όταν έγινε επίσκεψη στον τόπο θυσίας. Οι Ροδίτες ενθουσιάστηκαν και η Στέγη δέχτηκε ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφτεί την Ρόδο και να τύχει της ανάλογης υποδοχής και ξενάγησης από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Παστίδας "Καμάρι".



Η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας "ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ" έχει κάνει σοβαρά και μεγάλα ανοίγματα και στο εξωτερικό. Από 13/4/18 έως 18-4-2018 η Στέγη θα υποδεχτεί και θα ξεναγήσει την πρώτη αποστολή από την Γαλλία από το σύνολο των οκτώ που θα επισκεφτούν τα Καλάβρυτα.

Η αποστολή αυτή θα απαρτίζεται από μέλη του "Assotiation Franco-Helenique de midi- Pyrenees". Η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας "ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ" θα αναλάβει τη ξενάγησει στην περιοχή των Καλαβρύτων και της Αχαΐας.

Θα επισκεφτούν το «Σπήλαιο Λιμνών» στα Καστριά,το «Κλήμα του περιηγητή Παυσανία» στον οικισμό Σελλά Παγκρατίου, τα Μοναστήρια Αγία Λαύρα, Μέγα Σπήλαιο και Ιερά Μονή Μακελλαριάς, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Τόπο Θυσίας, στο λόφο του Καπή, την μοναδική διαδρομή του Οδοντωτού από τα Καλάβρυτα έως το Διακοπτό μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού, και πολλά άλλα.

"Τον Ελληνικό Πολιτισμό την Ελληνική ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας πρέπει να τα κάνουμε γνωστά σε όλους. Η Στέγη το ξέρει πολύ καλά και δουλεύει ακατάπαυστα και ακούραστα γι αυτό" αναφέρει η ανακοίνωση τοης Στέγης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *