ροή ειδήσεων

Σε προληπτικές εξετάσεις υποβλήθηκαν κάτοικοι τριών μικρών νησιών

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» που εκπονούν οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά»



Με συνολικά 1.006 παιδιατρικές πράξεις και 550 ιατρικές πράξεις ενηλίκων ολοκληρώθηκε η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποίησε η ομάδα εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» – Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής στα νησιά Τήλο, Χάλκη και Σύμη από 13 έως 22 Απριλίου.

Στην εκστρατεία που αποτελεί μέρος του προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» έλαβαν μέρος 30 εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι προσέφεραν με αγάπη και σεβασμό τις υπηρεσίες τους στον ακριτικό πληθυσμό.

Εξετάστηκε το 80% του παιδικού πληθυσμού και σε γενικές γραμμές η υγεία των παιδιών είναι καλή. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να λάβουν πιστοποιητικά υγείας για τα παιδιά τους χωρίς να απαιτηθεί να μετακινηθούν εκτός νησιού, ενώ περιστατικά παιδιών και ενηλίκων που αξιολογήθηκαν ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνηση παραπέμφθηκαν στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι άνω του 90% των παιδιών δεν παρουσιάζει πρόβλημα όρασης. Σε αυτό συμβάλλει ουσιαστικά το ότι τα παιδιά ζουν σε έναν ευρύ ορίζοντα, έχουν πολλές δραστηριότητες στη φύση και κάνουν περιορισμένη χρήση των συσκευών νέων τεχνολογιών.

Όπως σημειώνει η πρόεδρος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», Γιολάντα Βλάχου, «σε κάθε προορισμό μας περιμένει η ανοιχτή αγκαλιά όλων των κατοίκων. Για όλους εμάς τους εθελοντές αυτή η υποδοχή μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για να συνεχίσουμε. Ο κόσμος αυτών των περιοχών δεν έχει ανάγκη μόνο την ιατρική φροντίδα, αλλά έχει ανάγκη να επικοινωνήσει και να μοιραστεί μαζί μας τα προβλήματά του. Αποτελεί εξαιρετική τιμή για όλη της ομάδα μας η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, όταν σε αυτούς τους προορισμούς τους οποίους στηρίζουμε και επισκεπτόμαστε για πολλά χρόνια, συναντούμε παιδιά που γνωρίζουμε από πολύ μικρά και μας εκφράζουν την αγάπη τους για το έργο μας».


Συμπαραστάτες σε όλη την προσπάθεια των εθελοντών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» ήταν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και επαγγελματίες υγείας των νησιών.

Ουσιαστική ήταν και η βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού για την ασφαλή μεταφορά των εθελοντών και όλου του απαραίτητου φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού προς τα ακριτικά νησιά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *