ροή ειδήσεων

Με drone νυχτερινής όρασης της NASA θα σταματάμε πια τους λαθροθήρες

Έρχεται το βαρύ πυροβολικό για την προστασία της άγριας ζωής



Κάτι πρέπει να γίνει με τους λαθροθήρες που κυνηγούν είδη απειλούμενα με εξαφάνιση και στο παιχνίδι μπαίνει ξαφνικά η NASA, η οποία δάνεισε την τεχνογνωσία και την τεχνολογία της για να φτιαχτούν drones με νυχτερινή όραση.

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί η Διαστημική Υπηρεσία για να μελετά τους μακρινούς γαλαξίες και τα άστρα θα εφαρμοστεί πια στη Γη και για καλό σκοπό. Ιπτάμενα drones, υπέρυθρη απεικόνιση και τεχνητή νοημοσύνη θα συνδυαστούν για την προστασία των ζώων τη νύχτα, όταν και συμβαίνουν τα περισσότερα περιστατικά λαθροθηρίας.

Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε πειραματικά στη Νότια Αφρική παρατηρώντας ένα είδος λαγού που είναι κυριολεκτικά στο κατώφλι της εξαφάνισης. Ερευνητές του John Moores University του Λίβερπουλ συνεργάστηκαν με ζωολόγους και βιολόγους ώστε να επαναπρογραμματίσουν την τεχνολογία της NASA για τα άστρα, φορτώνοντας δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες ζώων.



«Καθώς ζώα και άνθρωποι λαμπυρίζουν σε θερμικές εικόνες με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν άστρα και γαλαξίες στο Διάστημα, μπορέσαμε να συνδυάσουμε την τεχνική εξειδίκευση των αστρονόμων με την οικολογική γνώση των περιβαλλοντολόγων ώστε να αναπτύξουμε ένα σύστημα που βρίσκει τα ζώα και τους λαθροθήρες αυτόματα», εξηγεί η επικεφαλής επιστήμονας του πανεπιστημίου Claire Burke.

Το σύστημα αναγνωρίζει πια άμεσα όχι μόνο τα διαφορετικά είδη των ζώων και τις ανθρώπινες φιγούρες, αλλά ακόμα και το τοπίο και τη βλάστηση. Έχοντας τη δυνατότητα να σκανάρει τεράστιες εκτάσεις τη νύχτα, ίσως είναι το αποφασιστικό βήμα στη μάχη με τους λαθροθήρες.



Τον Μάιο το σύστημα θα ελεγχθεί στους ουρακοτάγκους της Μαλαισίας και μετά στα δελφίνια της Βραζιλίας…

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *