ροή ειδήσεων

Συνέδριο TUI: Στόχος ενιαίο πακέτο για 12μηνο τουρισμό σε Ρόδο, Κω & Ηράκλειο



Την Παρασκευή, 27 Απριλίου, με το VIP Session και την ομιλία του Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου, για τις προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού στη Ρόδο έκλεισε τις εργασίες του το 14ο τριήμερο συνέδριο των αεροπορικών εταιριών του ομίλου της TUI που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Ρόδου.

O κ. Χατζηδιάκος παρουσίασε τα απαραίτητα βήματα για να μετεξελιχθεί ο Ροδιακός Τουρισμός σε ένα Τουρισμό εμπειριών, πολιτισμού και υψηλής ποιότητας, και να γίνει η Ρόδος προορισμός 12 μηνών, ένας φιλόδοξος στόχος του οποίου ο Δήμος Ρόδου στηρίζει ένθερμα και έμπρακτα εδώ και πολλά χρόνια. Ο τουρισμός πρέπει να γίνει επιλογή καριέρας και όχι επιλογή ανάγκης, τόνισε.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά από τον όμιλο, όπως ανέφερε και στην εισήγησή του ο senior manager του ομίλου Ματίας Μπάνζα, workshop με τη συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται στη μεταφορά των επισκεπτών από τη χώρα προέλευσής τους μέχρι τα ξενοδοχεία στον προορισμό τους.

Πρόκειται για μια μοναδική προσπάθεια με τη συμμετοχή του αεροπορικού ομίλου της TUI, του τουριστικού τμήματος του ομίλου, των Δήμων Ρόδου – Κω – και Ηρακλείου, της Περιφέρειας, του ΕΟΤ, εκπροσώπων της ΥΠΑ και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της Fraport και της Swissport, της Ένωσης Ξενοδόχων και του ΣΕΤΕ.

Όπως αποτελεί πάγια τακτική σε τέτοιου επιπέδου εργασιακά συνέδρια, και όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ Δήμου και TUI, τα αποτελέσματα θα αναλυθούν από τη συντονιστική ομάδα του συνεδρίου στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ευγένιος Κορναρόπουλος, και θα συνταχθεί από την TUI έγγραφο το οποίο θα αποτελεί συμφωνητικό για τα επόμενα βήματα συνεργασίας όπως αυτά εκφράστηκαν ομόφωνα από όλες τις πλευρές στο Workshop. Το έγγραφο αυτό θα μοιραστεί σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν προκειμένου να συνυπογραφεί.

Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στους τομείς των αερομεταφορών, της λειτουργίας των αεροδρομίων, αλλά και της διαχείρισης του προορισμού.

Ειδικότερα στην τελευταία ομάδα εργασίας, αποτέλεσε κοινό τόπο ότι η εποχικότητα δημιουργεί προβλήματα τόσο στους επιχειρηματίες και τους φορείς του προορισμού, αλλά και στον ίδιο τον τουριστικό οργανισμό, και αποτελεί κοινό τόπο η βούληση για άρση της εποχικότητας, επέκταση της περιόδου με δημιουργία ενός νέου τουριστικού πακέτου, με μακροπρόθεσμο στόχο έναν τουρισμό 12 μηνών, με άξονα τους παρόντες Δήμους Ρόδου, Κω, και Ηρακλείου.

Στον τομέα των αερομεταφορών έγινε γνωστό ότι δρομολογείται η στελέχωση του Αεροδρομίου Ρόδου με επιπλέον ελεγκτές μέσα στους επόμενους μήνες. Αντίστοιχα στον τομέα της λειτουργίας των αεροδρομίων συμφωνήθηκε ένα κοινό πλαίσιο λειτουργίας και συνεργασίας μεταξύ των φορέων και της Fraport προκειμένου να υπάρχει καλύτερη διάχυση της πληροφορίας, όσον αφορά την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης του αεροδρομίου.

«Είναι εντυπωσιακό ότι τόσοι φορείς με αντικρουόμενα συμφέροντα συμφωνήσαμε στο τί θα θέλαμε να καταργήσουμε, τί να αποδεχτούμε, αλλά και τι να διατηρήσουμε, και σημαντικότερο τί να δημιουργήσουμε» δήλωσε ο κος. Κορναρόπουλος.

Η κα. Χατζηλαζάρου, Αντιδήμαρχος Τουρισμού δήλωσε: «Με τη λήξη του workshop καταλήξαμε σε άμεσες συνέργειες για το καλό του Τουρισμού, αλλά και συμφωνήσαμε ένα κοινό πλαίσιο για μελλοντικές συνεργασίες με στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας και την επέκταση της σεζόν. Όλοι οι φορείς συμφώνησαν ότι θα ήθελαν τουρισμού 12 μηνών, και σαν Δήμος θα εργαστούμε σκληρά για να το πετύχουμε. Σήμερα πλέον ξέρουμε ότι θα έχουμε και συμμάχους στην προσπάθεια».

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν : η κα Dawn Wilson - Director of Operations TUI GROUP, ο κ. Matthias Bansa- Senior Manager TUI GROUP Operation Center, ο κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, Γεν. Γραμ. του ΕΟΤ, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαριέττα Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, ο κ. Garancini Gian Andrea Paolo, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, Δήμου Ηρακλείου, ο κ. Νικόλαος Κανταρζής, Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Δήμου Κω, ο κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου και η κα Κριτσινέλλια Ξανθή από τη Fraport, καθώς επίσης εκπρόσωποι όλων των αεροδρομίων και όλων των αεροπορικών εταιρειών του ομίλου της TUI.


TornosNews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *