ροή ειδήσεων

Σε τριπλές εσωκομματικές κάλπες 155.000 μέλη της Ν.Δ.



Στις εσωκομματικές κάλπες προσέρχονται σήμερα 155.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις, καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος.

Συγκεκριμένα, θα εκλεγούν 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ, 333 πρόεδροι Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από 9 μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή και 1.000 αντιπρόσωποι για το συνέδριο, που αναμένεται τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ψήφισε σε ένα από τα 330 εκλογικά τμήματα στο Περιστέρι έκανε λόγο για μία «σημαντική μέρα» την οποία χαρακτήρισε «γιορτή δημοκρατίας» για τη δεξιά παράταξη.

Επιτέθηκε δε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η Ν.Δ. Διαμορφώνει μία νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, γίνεται η μεγάλη κοίτη στην οποία ενώνονται όλοι εκείνοι οι πολίτες, οι οποίοι όχι απλά θέλουν να φύγει η χειρότερη που κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση, αλλά προσδοκούν στο να οικοδομήσουμε μαζί μια καλύτερη Ελλάδα με περισσότερη αισιοδοξία και χαμόγελο».


Κερδίζουμε το μεγάλο στοίχημα των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων από τη βάση του κόμματος, από τα ίδια τα ενεργά μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι πολύ περήφανος γιατί παραπάνω από 155.000 συμπολίτες μας συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η Ν.Δ. Ανοίγει την πόρτα της σε όλους τους πολίτες και επίσης τα παράθυρα της σε κάθε νέα αντίληψη.

Στην εσωκομματική διαδικασία συμμετέχουν τα 155.000 μέλη, που κατέβαλαν τα 12 ευρώ για την κάρτα μέλους. Σημειώνεται ότι σε σοβαρή καταγγελία για τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. προχώρησε την Παρασκευή ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κάνοντας λόγο για φαινόμενα «διαπλοκής» με τη μαζική αγορά καρτών μέλους από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες.

Ακόημα, πολλά κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. εδώ και καιρό είχαν διατυπώσει πρόταση στην ηγεσία για αναβολή των τοπικών-εσωκομματικών εκλογών, με το σκεπτικό ότι αυτές θα οδηγούσαν σε εσωστρέφεια, η οποία δεν θα έκανε καλό στο κόμμα.

Επισήμως πάντως από την Πειραιώς επιχειρείται να δοθεί μια εικόνα σύμπνοιας, η οποία συνοδεύεται από μια σειρά στοιχεία όπως: Από τις 66 ΝΟΔΕ, στις 27 υπάρχει μία υποψηφιότητα για τη θέση της/του προέδρου, στις 38 υπάρχουν 2 ή 3 υποψήφιοι και στην Πέλλα 4. Πολύ μεγάλη συμμετοχή υπάρχει και για τις υποψηφιότητες για τα 9μελή συμβούλια των προεδρείων ΝΟΔΕ, ΔΗΜΤΟ.

Η γραμμή του κόμματος ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις που θα κηλίδωναν τη διαδικασία, όπως επίσης να μείνουν μακριά οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη. Φυσικά οι διαφορετικές τάσεις ανέπτυξαν τη δική τους καλώς νοούμενη εσωκομματική δραστηριότητα προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση στον κομματικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι είναι η διαδικασία από την οποία θα αναδειχθούν στελέχη των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων που θα είναι πιο κοντά στην ηγεσία του κόμματος, κάτι άλλωστε αναμενόμενο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *