ροή ειδήσεων

Πώς με «μαϊμού» AirBnb αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς


Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία αναγνώστη στο Europost.gr κύκλωμα απατεώνων χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές αγγελίες ενοικίασης ακινήτων, προκειμένου να αποσπά χρήματα από ανύποπτους υποψηφίους ενοικιαστές.

Τα στοιχεία που έδωσε στο Europost.gr ο καταγγέλλων αναγνώστης συνθέτουν την εξής εικόνα:...

Οι απατεώνες βρίσκουν στην πλατφόρμα της AirBnb σπίτια, που θεωρούν ότι μπορούν να λειτουργήσουν σαν “δολώματα”.

Παίρνουν το σύνολο του υλικού, που αφορά τα σπίτια αυτά (φωτογραφίες κλπ) και τα αναδημοσιεύουν σε μεγάλες ιστοσελίδες μικρών αγγελιών δίνοντας άλλα στοιχεία δήθεν ενδιαφερομένου ιδιοκτήτη.

Εννοείται, ότι σε όποιον ενδιαφερθεί για την ενοικίαση του ακινήτου, του στέλνουν link με πανομοιότυπα ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά(πλατφόρμα κλώνος της Airbnb) και με λογαριασμό για την κατάθεση της πληρωμής με ηλεκτρονικό τρόπο.

Είναι τόσο καλά μελετημένη η απάτη, ώστε γίνεται και ανταλλαγή πληροφοριών μέσω email, για να πειστεί ο υποψήφιος ενοικιαστής να στείλει τα χρηματικά ποσά.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από το ψεύτικο link που μας έστειλε ο αναγνώστης.

Η αληθινή αγγελία από την πλατφόρμα της Airbnb




Και η ψεύτικη αγγελία από τους απατεώνες

Η βασική διαφορά μεταξύ της πραγματικής αγγελίας και της “ψεύτικης” είναι η διεύθυνση της σελίδας (url) όπου το όνομα του ιστοτόπου είναι διαφορετικό και ο ιστότοπος δεν διαθέτει πιστοποιητικό ασφαλείας ssl



Η σελίδα επιβεβαίωσης είναι παρόμοια με την κανονική όπου ο ανυποψίαστος υποψήφιος ενοικιαστής κάνει την κατάθεση χάνοντας τα λεφτά του.

Ευτυχώς ο αναγνώστης μας είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία και αντιλήφθηκε την απάτη εις βάρος του έγκαιρα ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές και τον πραγματικό ιδιοκτήτη που προέβη σε καταγγελία.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *