ροή ειδήσεων

Basket League: “Τελικός” στη Ρόδο, τα σενάρια σωτηρίας του Πανιωνίου



Μία αγωνιστική απέμεινε στην κανονική περίοδο της Stoiximan.gr Basket League. Τι μπορεί να αλλάξει όσον αφορά στην οκτάδα των playoffs και την ομάδα που θα ακολουθήσει τα Τρίκαλα στην Α2;



Του Γιάννη Ασκούνη/info@eurohoops.net

Δύο ομάδες διεκδικούν πλέον την όγδοη θέση, τελευταία που οδηγεί στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος. Μάλιστα θα αναμετρηθούν την τελευταία αγωνιστική στη Ρόδο (13/5, 17:00, ΕΡΤ1). Πρόκειται για τον Κολοσσό και τον Άρη. Όποιος κερδίσει το μεταξύ τους ματς θα τερματίσει όγδοος και θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Σε ρόλο ρυθμιστή ο Παναθηναϊκός!

Ως δεύτερος θα ξεκινήσει την postseason ο Ολυμπιακός, ως τρίτος ο Προμηθέας και ως τέταρτος ο ΠΑΟΚ. Από την 5η μέχρι την 7η θέση θα ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο του 2017-18 η Κύμη, το Λαύριο και η ΑΕΚ ανάλογα με τα αποτελέσματά τους. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και το Λαύριο τις επόμενες ημέρες, ενώ η Ένωση θα κοντραριστεί και με την Κύμη. Αναλυτικά:

Ομάδα Βαθμοί
5. Λαύριο 39 (14-11)
6. Κύμη 39 (14-11)
7. ΑΕΚ 38 (14-10)



Ημερομηνία Ματς
11/5, 20:00 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
13/5, 17:00 ΑΕΚ – Κύμη
13/5, 17:00 Λαύριο – Παναθηναϊκός


-Με μία νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της η ΑΕΚ θα τερματίσει πέμπτη, εκτός αν αυτή έλθει σε βάρος του Παναθηναϊκού και οι “πράσινοι” χάσουν επίσης από το Λαύριο, οπότε θα δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διαφορά πόντων στη νίκη της Κύμης επί της “βασίλισσας” θα καθορίσει την κατάταξη των τριών ομάδων από την 5η μέχρι την 7η θέση.

-Πέμπτη θα τερματίσει η Κύμη αν καταβάλει την Ένωση και ο Παναθηναϊκός κερδίσει την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα και το Λαύριο, περίπτωση στην οποία η ΑΕΚ θα αρκεστεί στην έκτη θέση και το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη στην έβδομη.

-Αν η ΑΕΚ χάσει τα δύο τελευταία ματς της και το Λαύριο επιβληθεί του Παναθηναϊκού, τότε οι “κυανοκίτρινοι” θα τερματίσουν πέμπτοι. Έκτη θα τερματίσει η Κύμη αν η νίκη της επί του “δικέφαλου” είναι με διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων, αλλιώς η ΑΕΚ θα καταλάβει την έκτη θέση.

-Το Λαύριο υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Κύμη, οπότε θα καταλάβει την έκτη θέση αν χάσει από τους “πράσινους” και η ΑΕΚ επιβληθεί των Ευβοιωτών.

-Όποια ομάδα πάρει την πέμπτη θέση θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, αντίστοιχα η έκτη τον Προμηθέα και η έβδομη τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο των playoffs. Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ, το Λαύριο και η Κύμη θα κληθούν να ξεπεράσουν το μειονέκτημα έδρας.

Σώθηκε η Λάρισα

Με τη σειρά του, το Ρέθυμνο αποκλείστηκε από τα playoffs μετά την ήττα από τον Άρη στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, αλλά δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό. Σήμερα, Τετάρτη (9/5), σώθηκε και ο Γυμναστικός Λάρισας-Φάρος, αν και έχασε από τον Ολυμπιακό, καθώς υπερτερεί σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με τον Πανιώνιο και τον Κόροιβο, που έχουν μία νίκη λιγότερη από τους Θεσσαλούς.

Σε δυσχερή θέση ο Πανιώνιος

Ειδικότερα, η ομάδα της Αμαλιάδας και οι Νεοσμυρνιώτες έχουν επτά νίκες η καθεμία. Την τελευταία αγωνιστική, το συγκρότημα του Ντίνου Καλαμπάκου θα υποδεχθεί τα αποδυναμωμένα Τρίκαλα και εκείνο του Βαγγέλη Αλεξανδρή θα αντιμετωπίσει το αδιάφορο Ρέθυμνο στην Κρήτη.


Αν κερδίσει ο Πανιώνιος και ο Γυμναστικός Λάρισας-Φάρος καταβάλει τον ΠΑΟΚ, θα παραμείνουν στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία της χώρας μας οι “κυανέρυθροι”. Θα σωθούν επίσης στην περίπτωση ήττας του Κόροιβου από τα Τρίκαλα. Όλοι οι άλλοι συνδυασμοί αποτελεσμάτων θα τους οδηγήσουν στον υποβιβασμό και τον Κόροιβο στη σωτηρία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *