ροή ειδήσεων

Πρωτοφανής επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα: «Τελειωμένη χώρα»!



Μετωπική επίθεση εναντίον των διεθνών οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμφισβητώντας την αξιοπιστία τους.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα «χρεωκοπημένη» και «τελειωμένη», της οποίας «οι πολίτες ζουν με δανεικά».

«Αφήστε τους αυτούς (τους οίκους), αυτοί είναι ακροβάτες. Αυτοί - με συγχωρείτε - μία χρεωκοπημένη και τελειωμένη χώρα την ανέβασαν τέσσερις βαθμίδες. Παίρνουν δανεικά (οι Έλληνες) και με αυτά ζουν. Δεν πληρώνουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και ξαφνικά την ανεβάζουν κατά τέσσερις βαθμίδες. Πώς γίνεται αυτό; Για την Ελλάδα λέω», είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.



Ο Ερντογάν υπερηφανεύτηκε, μάλιστα, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Τουρκίας είναι 7,4% και είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο.

«Η Τουρκία πλέον ξεπερνά ακόμη και τον εαυτό της. Ακόμη και σε περίοδο εκλογών, η Τουρκία δεν χωράει πουθενά», είπε στην ομιλία του στην Ένωση Επιμελητηρίων Τουρκίας.

Το τραγούδι της προεκλογικής εκστρατείας του Ερντογάν αποτελεί ένα μείγμα από στίχους του εθνικού ύμνου της Τουρκίας και στίχων που αποθεώνουν τον ίδιο, καθώς μιλούν για τον «αληθινό άντρα που τρομάζει τους τυρράνους».

Προεκλογικός “μποναμάς” στον Ερντογάν μπορεί να θεωρηθεί η παράδοση του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους F-35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, η οποία θα γίνει στις 21 Ιουνίου, τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα.

Το Σεπτέμβριο του 2019 σχεδιάζεται να φτάσουν στην Τουρκία άλλα δύο F-35 από τις ΗΠΑ.

Ήδη, το πρώτο αεροσκάφος έχει κάνει την πρώτη του πτήση με Αμερικανό πιλότο, αλλά με τη σημαία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Τα μαχητικά αναμένεται να τοποθετηθούν στην βάση της Μαλάτιας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Αναντολού’, στις 21 Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ειδική τελετή παράδοσης, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η εκπαίδευση δύο Τούρκων πιλότων.

Το F-35 αεροσκάφος με αριθμό ουράς 18-001 απογειώθηκε στις 10 Μαΐου από τις εγκαταστάσεις της Λόκχιντ Μάρτιν στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας με χειριστή τον πιλότο δοκιμών, αντισμήναρχο Ουίλσον.

Την πρώτη της γεώτρηση στην Μεσόγειο προανήγγειλε η Τουρκία, δια στόματος του Υπουργού Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος σε προεκλογική συγκέντρωση στην Προύσα, είπε ότι θα γίνει το καλοκαίρι.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *