επικαιρότητα

Δυο νέοι δημόσιοι και δωρεάν χώροι στάθμευσης είναι έτοιμοι προς κοινή χρήση.Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει από το Δήμο η αξιοποίηση δημοτικών και δημοσίων ακινήτων για το δημόσιο συμφέρον των πολιτών της Ρόδου.

Ο δήμος Ρόδου προκειμένου να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, να δώσει μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού και στάθμευσης που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες, αλλά και για τον καθαρισμό, τον ευπρεπισμό, και την αισθητική αναβάθμιση εγκαταλελειμμένων και αναξιοποίητων ακινήτων σε κεντρικά τουριστικά σημεία της πόλης μας, προέβη σε απλές εργασίες ήπιας διαμόρφωσης σε ακίνητα που είχαν μετατραπεί σε χώρους ανομίας και εστίες μόλυνσης με πιθανές συνέπειες στη δημόσια υγεία. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και παραδοθεί προς δημόσια χρήση χώρος στάθμευσης επί της Οδού Καλύμνου στο Ενυδρείο, ενώ την Τρίτη θα παραδοθεί και χώρος στάθμευσης έναντι της ΔΟΥ Ρόδου.
Οι ήπιας μορφής παρεμβάσεις συνίστανται στον καθαρισμό, την απλή επίστρωση για την παροχή κλίσεων ώστε να μη συγκεντρώνονται ύδατα που γίνονται εστίες μόλυνσης, και προκειμένου να αξιοποιηθούν τα ακίνητα, ως χώροι δωρεάν στάθμευσης αυτοκινήτων.
Η Δημοτική Αρχή συνάντησε αντιδράσεις από φορείς του Δημοσίου σχετικά με τις παρεμβάσεις σε κάποια από αυτά τα ακίνητα, ωστόσο, επειδή οι παρεμβάσεις αυτές δεν θίγουν δικαιώματα του Δημοσίου, ούτε εμποδίζουν τη μελλοντική αξιοποίηση των ακινήτων, θα συνεχιστούν. Ήδη οι δυο νέοι χώροι στάθμευσης είναι έτοιμοι, καθαροί, και διαθέσιμοι στο κοινό, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες παρεμβάσεις.
Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις σε μη αξιοποιούμενα δημοτικά ή δημόσια ακίνητα όπου μπορούμε. Στρατηγικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση της μεγάλης δημοτικής και δημόσιας περιουσίας στη Ρόδο με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού. Πρέπει επιτέλους το κεντρικό Κράτος να συνεργαστεί με τους ΟΤΑ και στο θέμα αυτό, λύνοντας σημαντικά προβλήματα καθημερινότητας, και παρέχοντας αναπτυξιακή δυναμική στα νησιά μας».

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά