ροή ειδήσεων

Ανακοίνωση με αφορμή την αναζωπύρωση των σεναρίων για τη μεταφορά πυρηνικών όπλων στη βάση του Άραξου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ



Την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας - Δυτικής Αχαΐας, με αφορμή την αναζωπύρωση των σεναρίων για τη μεταφορά και αποθήκευση στη βάση του Άραξου πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», πριν λίγες μέρες την αεροπορική βάση επισκέφτηκε ο Φρεντ Φρέντρικσον, που είναι ο επικεφαλής της Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ και μάλιστα σταθερός υπέρμαχος του διαβόητου ΝΑΤΟικού δόγματος του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος».

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας - Δυτικής Αχαΐας:

«Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη σχετικά με το σχεδιασμό μεταφοράς πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στον Άραξο (116 Πτέρυγα Μάχης) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρόσφατα, με την επίσκεψη στη βάση του επικεφαλής της πυρηνικής πολιτικής του ΝΑΤΟ, σταθερού υπέρμαχου του ΝΑΤΟικού δόγματος για το ''πρώτο πυρηνικό πλήγμα'', προστίθεται ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία για την περιοχή μας και για τις κλιμακούμενες ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς της ενέργειας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρά τις διαψεύσεις της και για τα πυρηνικά στον Άραξο, παίζει με τη φωτιά στα πλαίσια της προσπάθειάς της να αναδειχθεί σε σημαιοφόρο των αμερικανοΝΑΤΟικών συμφερόντων στην περιοχή, θέτοντας σε τεράστιους κινδύνους το λαό μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, στο δόγμα της λεγόμενης ''γεωστρατηγικής αναβάθμισης''.

Με το κυβερνητικό αυτό δόγμα σχεδιάζεται ολόκληρη η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, από Καλαμάτα μέχρι Άκτιο, να χρησιμοποιείται ως ορμητήριο πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων του ΝΑΤΟ στις ιμπεριαλιστικές τους αποστολές, γιατί διαθέτει στρατιωτικές βάσεις, λιμάνια, υποδομές, αλλά και υποθαλάσσιο πλούτο με υδρογονάνθρακες, για εκμετάλλευσή τους από μεγαλοεπιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτό το διάστημα, πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ ''αλωνίζουν'' τα λιμάνια της χώρας, με αεροπλανοφόρο στη Σούδα, με καταδρομικό στη Σαντορίνη, με αντιτορπιλικό στη Ρόδο, συμμετέχοντας στους βομβαρδισμούς της Μέσης Ανατολής.

Λίγες μέρες πριν, κατέπλευσαν στο λιμάνι της Κέρκυρας πολεμικά πλοία της Γαλλίας, Βρετανίας που συμμετείχαν στην πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας, οι διοικήσεις των οποίων γίνονται δεκτές, όπως και στο Αιγαίο, από περιφερειάρχες και δημάρχους, με πλήρη υποταγή στις πολιτικές των αστικών τους κομμάτων.

Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας - Δυτικής Αχαΐας καταδικάζει την επικίνδυνη για το λαό πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που από τη μια τσακίζει την εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα και από την άλλη συνεχίζει εντατικά την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, δίνοντας παράλληλα τεράστια ποσά σε στρατιωτικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, που για το 2017 έφτασαν τα 4,2 δισ. ευρώ και συνεχίζει την υλοποίηση των σχεδίων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για τη μεταφορά των πυρηνικών όπλων στον Άραξο.

Καλούμε το λαό και το κίνημα σε πλατιά συσπείρωση δυνάμεων μπροστά στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα.

- Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια και πολέμους.

- Όχι στα πυρηνικά στον Άραξο.

- Επιστροφή όλων των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τις ΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.

- Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

- Έξω το ΝΑΤΟ από τη Δυτική Ελλάδα, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

- Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις και στρατηγεία.

- Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ.

- Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

902

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *