ροή ειδήσεων

Ας αντιδράσουμε επιτέλους σοβαρά στην Τουρκική Ομηρία των Στρατιωτικών μας!


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: johnpreve@gmail.com

Όταν έμαθα για την σύλληψη των Στρατιωτικών μας στον Έβρο τις πρώτες ώρες δεν ανησύχησα γιατί άκουσα από φίλους που είχαν υπηρετήσει εκεί παλαιότερα ότι παρόμοια γεγονότα είχαν συμβεί (ένθεν και ένθεν) και κατά την διάρκεια της δικής τους θητείας και λύνονταν άμεσα και μάλιστα σε κατώτατο στρατιωτικό επίπεδο.
Φυσικά όλοι ακούσαμε τότε και ...
τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλά για υπόθεση λίγων ημερών και αντ' αυτού κλείσαμε ήδη τους δύο μήνες και οι Στρατιωτικοί μας εξακολουθούν να είναι όμηροι του κ. Ερντογάν.
Του κ. Ερντογάν ο οποίος έθεσε πλέον ξεκάθαρα το θέμα της ανταλλαγής με τους 8 στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην πατρίδα μας μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του.
Αν και τα δύο συμβάντα δεν θα έπρεπε να ταυτίζονται μέσα στο θολωμένο του μυαλό εν τούτοις δείχνει ότι ίσως έχει δόση αλήθειας αυτό που ισχυρίζεται από τότε δηλ. ότι ο κ. Τσίπρας του υποσχέθηκε ότι θα τους επιστρέψει σε λίγες ημέρες.
Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι όταν αυτό ειπώθηκε για .......πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας δεν το διέψευσε κατηγορηματικά.
Επίσης είναι περίεργο και άξιο λόγου το γιατί για την συγκεκριμένη υπόθεση των δύο παιδιών μας ο Πρωθυπουργός (ως όφειλε) δεν σήκωσε το τηλέφωνο να καλέσει και να συνομιλήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο!
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι γείτονες μας είναι μεθοδικοί και πάντα ενεργούν προς το συμφέρον τους οπότε συμμερίζομαι την άποψη αυτών που λένε ότι οι στρατιωτικοί μας απήχθησαν μετά από καταδρομική επιχείρηση εντός των συνόρων μας με σκοπό την ομηρία και την ανταλλαγή με τους 8 κατά αυτούς πραξικοπηματίες.
Η οδυνηρή πραγματικότητα όμως είναι ότι ακόμα και σήμερα μετά από 2 μήνες οι Στρατιωτικοί μας εξακολουθούν να κρατούνται σιδηροδέσμιοι χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία και όπως είδαμε στα τελευταία τηλεοπτικά πλάνα το καθεστώς Ερντογάν άρχισε ήδη να τους χρησιμοποιεί για προεκλογικούς λόγους ως λάφυρα ενός ακήρυχτου πολέμου.
Αυτό που παρατηρώ και με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι εδώ στα δικά μας μέσα ενημέρωσης μέρα με την ημέρα το σοβαρό αυτό θέμα αρχίζει να φθίνει με τάσεις πλήρους εξαφάνισης.
Όλοι όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε και να νιώσουμε το φόβο και την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους και θεωρώ ότι έχουμε χρέος να πιέσουμε με όλους τους τρόπους αυτούς τους Χαζοχαρούμενους και Ανεύθυνους Τύπους που μας κυβερνούν για να πράξουν τα δέοντα.
Τα δέοντα τα οποία θα πρέπει να είναι πρώτα το ξεκαθάρισμα εκ μέρους του κ. Τσίπρα αν έδωσε πράγματι την υπόσχεση που ισχυρίζεται ο κ. Ερντογάν και μετά την άμεση λήψη μέτρων που θα πονέσουν πολιτικά και κυρίως οικονομικά την υποτιθέμενη σύμμαχο μας.
Συγκεκριμένα θα μπορούσαμε να κλείσουμε άμεσα το προξενείο τους στην Κομοτηνή και ταυτοχρονα να οδηγήσουμε στην Δικαιοσύνη κάποιους ψευτομουφτήδες αλλά και κάποιους άλλους που δρουν ως πράκτορες τους στην Θράκη μας.
Επίσης σε μέγιστο βαθμό (με πολλαπλούς ελέγχους για αστείους και σοβαρούς λόγους) να κάνουμε δύσκολη την διέλευση των 1000 περίπου ημερησίως Τουρκικών φορτηγών που μεταφ

έρουν στην Ευρώπη μέσω των Ελληνικών εθνικών δρόμων ευπαθή και μη προϊόντα.
Επιπλέον και αφού είναι ξεκάθαρο ότι η διαχρονική παθητική μας στάση και ευγένεια ερμηνεύεται από την άλλη πλευρά ως αδυναμία (και για αυτό έχει αποθρασυνθεί τελείως) θα πρέπει άμεσα να αλλάξει και το δόγμα της Πολιτικής και Στρατιωτικής μας ηγεσίας καταρρίπτοντας σε πρώτη φάση ότι μη επανδρωμένο εισέρχεται στον Ελληνικό εναέριο χώρο καθώς να απωθεί και αν χρειαστεί να συλλαμβάνει όσους εισέρχονται και ψαρεύουν παράνομα στα θαλάσσια χωρικά μας ύδατα.
Φίλες/οι εμείς προσωπικά ας κάνουμε μποϊκοτάζ (και να παροτρύνουμε και άλλους να το κάνουν) στα προϊόντα τους αλλά κυρίως ας πάψουμε να ταξιδεύουμε ως τουρίστες στις πόλεις τους μέχρι ο σύγχρονος Σουλτάνος (ο οποίος δείχνει ότι βαδίζει στα βήματα του Χίτλερ) να πεισθεί να ελευθερώσει τα παιδιά μας!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *