επικαιρότητα

Κίνδυνος τύφλωσης από παρατεταμένη χρήση υπολογιστών και κινητών τηλεφώνωνΣοβαρές βλάβες στα μάτια, ακόμα και τύφλωση, μπορεί να επιφέρει η πολύωρη έκθεση σε οθόνες υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων και το μπλε φως που εκπέμπουν.

«Με βάση τα πορίσματα της κλινικής έρευνας που κάναμε, το μπλε φως που εκπέμπουν οι συσκευές όπως το tablet, το smartphone, αλλά και η τηλεόραση, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στα μάτια, γεγονός που θα πρέπει να σας προβληματίσει δύο φορές για το χρόνο που αφιερώνετε εσείς και τα παιδιά σας στην οθόνη», τονίζει ο καθηγητής Michael Cross, ιδρυτής της εταιρίας οπτικών «OneVision Health and Wellness».

Στην εποχή της τεχνολογίας που διανύουμε, αναπτύσσεται μια γενιά παιδιών, ενηλίκων ακόμα και ηλικιωμένων, οι οποίοι περνούν ατελείωτες ώρες μπροστα σε ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ όπως εξηγεί ο καθηγητής:

«Το μπλε φως που εκπέμπουν οι συσκευές βλάπτει τα μάτια καθώς διεισδύει στον φακό, επηρεάζει τον κερατοειδή χιτώνα και στη συνέχεια φθάνει στο πίσω μέρος του ματιού, τον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, η οποία μπορεί να προκαλέσει τύφλωση».

Ο Αμερικανός ειδικός συμβουλεύει όλους όσοι βρίσκονται μπροστά από ενα tablet, υπολογιστή ή κινητό για μεγάλο χρονικό διάστημα της ημέρας πως η καλύτερη προφύλαξη για την όραση είναι οι ειδικοί φακοί που μπλοκάρουν το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ναι καλησπέρα, μπορώ να πω το παράπονο μου?!!
Δεν υπάρχει ένας 24ωρος κλειδαρας δλδ έλεος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά