ροή ειδήσεων

Συνάντηση κυβερνητών πολεμικών πλοίων Ελλάδας και ΗΠΑ στη Ρόδο



Έχουν πυκνώσει οι επισκέψεις των αμερικανικών πολεμικών στα ελληνικά λιμάνια

Το πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων USS “Forrest Sherman” (DDG-98), του Αμερικανικού Ναυτικού το οποίο κατέπλευσε στη Ρόδο πραγματοποιώντας επίσκεψη «καλής θελήσεως» και για λόγους αναπαύσεως του προσωπικού του επισκέφθηκε ο κυβερνήτης της πυραυλακάτου ΤΠΚ «ΒΟΤΣΗΣ» Πλωτάρχης Π .Καρατζαφέρης ΠΝ, η οποία ναυλοχούσε και αυτή στο λιμάνι του σμαραγδένιου νησιού. Κατά την επίσκεψη οι κυβερνήτες των δύο πλοίων αντήλλαξαν απόψεις στο πλαίσιο των αποστολών τους και ακολούθησε η ανταλλαγή θυρεών και αναμνηστικών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο δεκαήμερο έχουν καταπλεύσει σε διάφορα ελληνικά λιμάνια σχεδόν ο μισός 6ος Στόλος. Πιο συγκεκριμένα.

--Το πυρυνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS “HARRY TRUMMAN” (CVN-75), κλάσεως “Nimitz”, στη Σούδα.

--Το πυραυλοφόρο αντιτορπιλλικό USS “BULKELEY” (DDG-84), κλάσεως “Arleigh Burke”, στον Πειραιά.

--Το πυραυλοφόρο καταδρομικό USS “NORMANDY” (CG-60), κλάσεως “Ticonderoga”, στη Σαντορίνη.

--Το αμφίβιο πλοίο αποβάσεως USS “NEW YORK” (LPD-21), κλάσεως “San Antonio” είχε καταπλεύσει και παρέμεινε για αρκετές ημέρες στο λιμάνι της Κέρκυρας.

--Το προαναφερθέν USS “FORREST SHERMAN” (DDG-98), κλάσεως “Arleigh Burke”, στο λιμάνι της Ρόδου.


Αυτή η εντυπωσιακή παρουσία του Αμερικανικού Ναυτικού και πέντε ελληνικά λιμάνια ταυτόχρονα, μπορεί να είναι ενδεικτική ή και «συμπτωματική», σίγουρα όμως δεν είναι τυχαία. Δείχνει ασφαλώς μία σαφή αναθέρμανση των διμερών, ελληνοαμερικανικών σχέσεων, και σε αντιδιαστολή τις άσχημες αμερικανοτουρκικές σχέσεις, που αυτήν την περίοδο δεν είναι «στα πάνω τους», από την άλλη όμως εκτός αυτών των – ας τις πούμε έτσι – «παραμέτρων», δείχνουν και κάτι άλλο: Πρώτον, την υποστήριξη των ΗΠΑ σε επίπεδο «φυσικής παρουσίας» με την συνεχή παρουσία αμερικανικών πολεμικών πλοίων σε ελληνικά λιμάνια, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται. Δεύτερον, την οικονομική υποστήριξη – έστω και συμβολικού χαρακτήρος – των τοπικών κοινωνιών από τα πληρώματα των αμερικανικών πλοίων για όλες τις ημέρες της παραμονής τους στα λιμάνια, που μαζί με τον εφοδιασμό αυτών με τρόφιμα κλπ, ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια την κάθε φορά!




Πηγή: https://www.parapolitika.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *