επικαιρότητα

Νικητής ο τουρισμός στον αγώνα κατά των ψευδών δηλώσεων ασθενείαςΟι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων εγκαταλείπουν τις αξιώσεις ασθενείας κατά τη διάρκεια διακοπών, καθώς σχεδόν κάθε αξίωση εξετάζεται ως αβάσιμη, όπως αναφέρει κορυφαίος δικηγόρος του κλάδου.

Η Claire Mulligan, συνεργάτη στο δικηγορικό γραφείο Kennedys, δήλωσε: «Έχουμε διαχειριστεί 80 υποθέσεις και έχουμε κερδίσει τις 72. Έξι ζευγάρια καταδικάστηκαν σε φυλάκιση, ενώ είχαμε και ποινές αναστολής. Δύο συνήγοροι εναγόντων εγκατέλειψαν τη δικαστική αίθουσα με κλάματα».

Η Mulligan μιλώντας σε σεμινάριο για το Abta Travel Law στο Λονδίνο δήλωσε: «Η διαδικασία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο [με πέρυσι], αλλά ο αριθμός των απαιτήσεων μειώθηκε. Παρατηρούμε τις εταιρείες να αποσύρονται από την αγορά.

«Παρατηρούμε ανεντιμότητα σχεδόν σε κάθε αξίωση. Οι δικαστές δεν συμπαθούν τους ψεύτες. Αυτό που χρειάζεται είναι τρανές αποδείξεις».

Η Sarah Prager, δικηγόρος στο γραφείο 1 Chancery Lane, συμφώνησε λέγοντας: «Έχουμε περάσει από δικαστές, που απευθείας πιστεύουν τους ενάγοντες, σε δικαστές που αμέσως δυσπιστούν απέναντι στους ενάγοντες, και οι περισσότερες περιπτώσεις οφείλονται στην Abta».

Ωστόσο, η ανώτερη σύμβουλος της Abta, Susan Deer, προειδοποίησε: «Ανησυχούμε για το ότι οι εταιρείες πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίζουν ακόμα χρήματα από κρουαζιέρες και ατυχήματα [στο εξωτερικό].

«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ευαισθητοποίηση γύρω από αυτό το θέμα και να αποτρέπουμε ψευδείς ισχυρισμούς μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης».Τον Απρίλιο η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέους κανόνες για τον καθορισμό του νομικού κόστους στις αιτήσεις ασθενείας και αυστηρότερους κανονισμούς στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Rory Stewart, προειδοποίησε: «Όταν κάποιος προσποιείται ότι έχει ασθενήσει κατά τη διάρκεια των διακοπών, διαπράττει απάτη».

Η Prager έδειξε να συμμερίζεται τους ενάγοντες, που καταλήγουν στο δικαστήριο, λέγοντας: «Είναι πεπεισμένοι ότι θα κερδίσουν εύκολα χρήματα και ύστερα βρίσκονται μπροστά στο δικαστήριο να εξετάζονται ξανά και ξανά. Το πρόβλημα βρίσκεται στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, όμως δεν αντέχουν το ρίσκο».

ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης