ροή ειδήσεων

"Έφυγε" ένας από τους πιο γνωστούς φουρνάρηδες!



Η θλιβερή είδηση ότι πέθανε στο Νοσοκομείο της Ρόδου ένας από τους πιο γνωστους φουρνάρηδες της περιοχής μας, προκάλεσε θλίψη σ΄ όλους όσους τον γνώρισαν!

Πρόκειται για τον Δημήτρη Πατρού, τον "φουρνάρη του Πανορμίτη", όπως ήταν πιο γνωστός, ο οποίος πριν φτάσει να εκμεταλλεύεται τον ξυλόφουρνο της Ιεράς Μονής, με το πεντανόστιμο ψωμί και τις φρυγανιές του, είχε ασχοληθεί με πολλούς άλλους στη Ρόδο, αλλά ακόμη και στην Κρεμαστή. Γι΄ αυτό και η είδηση της απώλειάς του προκάλεσε θλίψη στους κατοίκους.

Με τον Δημήτρη Πατρού, τα topika-nea.gr είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, λίγο πριν αποχωρήσει από τον Φούρνο του Πανορμίτη, όπου μας είπε εν συντομία αρκετά πράγματα από τη ζωή του, και κυρίως από την επαγγελματική του δραστηριότητα. Αξίζει να την θυμηθούμε:



Πέρασαν 17 ολόκληρα χρόνια από τότε που ο Δημήτρης Πατρού, συνέδεσε το όνομά του με την Ιερά Μονή του Πανορμίτη. Από τότε, συγκεκριμένα, που εγκαταστάθηκε στον φούρνο της Μονής και εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες. Ποιος, άλλωστε, έχει πάει στον Πανορμίτη και δεν έχει δοκιμάσει το ψωμί αλλά και τ΄ άλλα αρτοσκευάσματα που παράγει ο παραδοσιακός φούρνος;

Και φυσικά, πίσω απ΄ όλη αυτή την προσπάθεια «κρύβεται» ο κυρ Δημήτρης, ο οποίος δίνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τον κόσμο.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στα topika-nea.gr, και στον Θανάση Απόκοτο, «ξεκίνησα από 13 ετών παιδί, πηγαίνοντας ως βοηθός στον φούρνο της Ειρήνης Φωτίου, κοντά στην περιοχή Ρολόι της Παλιάς Πόλης



Στη συνέχεια, ως μάστορας πλέον, πήγα στον Σάββα τον Καρδούλια, επίσης, στην Παλιά Πόλη, και αμέσως μετά στους φούρνους των Γιάννη Μανίκαρου και Μιχάλη Χασάπη.

Το 1966 λειτούργησα τον φούρνο στην Κρεμαστή, που βρισκόταν στο οίκημα του Γιάννη Τσιμέττα (Μάκου), όπου και παρέμεινα τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Αμέσως μετά αποφασίζω να μετακομίσω στη Σύμη, και το 1998 βρίσκομαι τον φούρνο του Πανορμίτη, όπου παραμένω μέχρι σήμερα».

Σ΄ ερώτηση, ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει ένας φούρναρης, μας είπε, πως, «δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το καθημερινό ξενύχτι κι από τον καπνό των καυσόξυλων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, όταν κάποια στιγμή αντιμετώπισα ένα πρόβλημα υγείας, ο γιατρός μου είπε να κόψω αμέσως το τσιγάρο! Φυσικά, όταν του απάντησα πως δεν καπνίζω, αυτός μου είπε πως ο καπνός από τα καυσόξυλα είναι ακόμη πιο χειρότερα, και πως έπρεπε να σταματήσω ν΄ ασχολούμαι. Έτσι, τώρα, μετά από 58 χρόνια σκληρής δουλειάς, περισσότερο επιβλέπω και κατευθύνω πλέον τον γιο μου».

Αυτός, λοιπόν, είναι σε γενικές γραμμές ο κυρ Δημήτρης Πατρού, «ο φούρναρης του Πανορμίτη»!

http://topika-nea.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *