ροή ειδήσεων

Νέοι χώροι στάθμευσης ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, για την αποσυμφόρηση του κέντρου



Ακόμη ένα αποφασιστικό «βήμα» για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, πραγματοποιεί δημοτική Αρχή. Αμέσως μετά τη διαμόρφωση των δύο χώρων στάθμευσης επί της οδού Καλύμνου στο Ενυδρείο και του χώρου απέναντι από την ΔΟΥ Ρόδου, δρομολογήθηκε η δημιουργία δύο νέων χώρων στάθμευσης και η μεταφορά των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων (rent a car) από το κέντρο της πόλης, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο Λιμάνι της Ακαντιάς, προκειμένου να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό που ταλανίζει την θερινή περίοδο το κέντρο της πόλης και δημιουργεί ασφυχτικές καταστάσεις.
Παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 επιτόπια συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, των εκπροσώπων του Σωματείου ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ Στέργο Γιαννά και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Κορπιάδη και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφοράς των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων από το κέντρο στο Λιμάνι της Ακαντιάς.
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η παραχώρηση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου στο Σωματείο ενοικιαζομένων αυτοκινήτων Ρόδου, δύο χώρων στάθμευσης για τη φιλοξενία συνολικά τετρακοσίων (400) αυτοκινήτων, των οποίων τα γραφεία εδρεύουν στην πόλη της Ρόδου και η άμεση μεταφορά τους. Ο κ. Χατζηδιάκος έδωσε εντολή για την ήπια διαμόρφωση του ενός εκ των δύο χώρων φιλοξενίας και ζήτησε την άμεση εφαρμογή του μέτρου από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.
«Υλοποιούμε μία προς μία τις δεσμεύσεις μας για την λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος» δήλωσε ο Δήμαρχος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. «Δημιουργούμε υποδομές, για την αποσυμφόρηση του Κέντρου και τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης για τους επαγγελματίες, προκειμένου να δοθεί πρόσβαση στο καταναλωτικό κοινό, στην αγορά» και συμπλήρωσε. «Πάντως σε περίπτωση που κάποιοι από τους ιδιοκτήτες γραφείων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων δε δεχθούν να χρησιμοποιήσουν τους χώρους αυτούς, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης, θα ζητήσουμε από τον ΕΟΤ και τις άλλες κρατικές υπηρεσίες να εφαρμοστεί αυστηρά και άμεσα η υφιστάμενη νομοθεσία».
Ευχαριστήρια αναφορά στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, πραγματοποίησε σε δηλώσεις του ο κ. Γιαννάς. Συγκεκριμένα ανέφερε. «Ευχαριστούμε τον κ Δήμαρχο για την πρωτοβουλία και την προοδευτική του κρίση, να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, που αποτελεί άμεση συνάρτηση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε με τις συνεχόμενες κλήσεις, από την ελεγχόμενη στάθμευση στις επιχειρήσεις και ανέρχονται σε χρέη χιλιάδων ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Γιαννάς και συμπλήρωσε. «Το σωματείο μας στηρίζει τις ενέργειες αυτές. Ήδη ξεκινήσαμε την κοινοποίηση της απόφασης στα μέλη του σωματείου, την οποία ζητάμε να εφαρμόσουν άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση , ζητάμε την εξάντληση της αυστηρότητας του νόμου. Ωστόσο θα πρέπει και οι άλλες επαγγελματικές ομάδες, κυρίως οι έμποροι που η δραστηριότητα τους δημιουργεί πρόβλημα στο κυκλοφοριακό, να κατανοήσουν το πρόβλημα και να επιτρέψουν στο αγοραστικό κοινό να έχει πρόσβαση στις αγορές τους»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *