ροή ειδήσεων

Μπαράζ ελέγχων σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, από τα κλιμάκια της Εφορίας!



Μετά την χθεσινή επιτυχία, όπου εκλεκτές παρέστησαν τους τουρίστες και εξάρθρωσαν κύκλωμα με παράνομα βανάκια και λιμουζίνες, σήμερα προστέθηκαν νέες επιτυχίες. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, χιλιάδες επισκέπτες κάνουν τις αγορές τους στα νησιά και πολλοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία.

1. Μύκονος: πολυτελής limo Mercedes, που κάνει VIP μεταφορές, βρέθηκε χωρίς έναρξη και χωρίς χαρτιά. Πήραν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας.

2. Νάουσα Πάρου: Διήμερο λουκέτο σε γνωστό εστιατόριο για μη έκδοση 34 αποδείξεων

3. Πάρος: 7ήμερο λουκέτο σε εστιατόριο για διπλή υποτροπή

4. Αλιβέρι Εύβοιας: Αίθουσα εκδηλώσεων. Πάρτι γάμου, αξίας 3.100 ευρώ. Δεν είχε κόψει απόδειξη. 48ωρο λουκέτο.

5. Σε έλεγχο σε συσκευαστήριο πατάτας στο Ν. Αχαίας, εντοπίσθηκαν 29 τόνοι πατάτας, αξίας 11.500 ευρώ, χωρίς παραστατικά.

6. Σε έλεγχο σε συσκευαστήριο λεμονιών στο Ν. Αχαίας, εντοπίσθηκαν 22 τόνοι λεμονιών αξίας 11.000 ευρώ, χωρίς παραστατικά.

Όπως γράψαμε και εχθές, φέτος αναμένεται να ενταθούν οι έλεγχοι στα νησιά. «Με λεπτή “χτένα” θα περάσουν φέτος, όλη την αγορά τα εκλεκτικά κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Με την εκτίμηση ότι πάνω από 16 δις ευρώ χάνονται ετησίως από την φοροδιαφυγή, οι έλεγχοι αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά αυτό το καλοκαίρι, ειδικά στα νησιά και όπου υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση. Με βάση το σχέδιο «Αργοσαρωνικός 2», το 2018 αναμένεται να γίνει το έτος με τους περισσότερους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα της αγοράς. Προβλέπεται έλεγχος 53.000 επιχειρήσεων, με 19.000, να αφορούν αποκλειστικά τε νησιά. Για να αποφευχθούν τυχόν συνδέσεις ελεγκτών και ελεγχόμενων, τα κλιμάκια των εφοριών θα έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας, π.χ. ελεγκτές από τη ΔΟΥ Ρόδου ή από τη Θεσσαλονίκη, θα ελέγχουν επιχειρήσεις στα νησιά των Κυκλάδων και αντίστροφα».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *