ροή ειδήσεων

Η απόλυτη ανατροπή στη Eurovision -Πρώτο φαβορί για νίκη η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα [βίντεο]


Εδώ και λίγες μέρες είχες διαφανεί η δυναμική της. Πλέον, από σήμερα (8/5) το πρωί η Ελένη Φουρέιρα είναι το Νο 1 φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στη Eurovision με τα χρώματα της Κύπρου!

Ο λόγος; Η χθεσινή, τελική πρόβα ενόψει του α' ημιτελικού (διεξάγεται απόψε, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας), που κυριολεκτικά εκτόξευσε την Ελένη Φουρέιρα και το «Fuego». Την πρόβα αυτή παρακολούθησαν οι κριτικές επιτροπές των χωρών, δίνοντας τις τελικές τους βαθμολογίες.

Και όπως μεταδίδουν έγκυρα μέσα ενημέρωσης, το χειροκρότημα που κέρδισε η κυπριακή συμμετοχή ήταν το πιο δυνατό σε σχέση με όλους τους αντιπάλους. Κάτι που ανάγκασε τις στοιχηματικές εταιρείες να αναπροσαρμόσουν τις αποδόσεις τους και να θέσουν ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης την Ελένη Φουρέιρα.

Δείτε την Ελένη Φουρέιρα να γνωρίζει την αποθέωση στη χθεσινή, τελική πρόβα:



Πλέον, η νίκη της Κύπρου «πληρώνει» κατά μέσο 3,50, εκθρονίζοντας από την πρώτη θέση το Ισραήλ (που έχει πια απόδοση 4,00), που μέχρι και χθες ήταν το πρώτο φαβορί για τη νίκη.

Οι αποδόσεις για τη νίκη στη Eurovision σήμερα (8/5) το πρωί, ώρα 11:00 π.μ.

Σε άρθρο της, μάλιστα, η ιστοσελίδα eurovisionworld.com, σε σχετικό θέμα της με τίτλο «Σοκ: Η Κύπρος είναι πλέον φαβορί για να κερδίσει τη Eurovision», σημειώνει πως το «Fuego», ενώ τις πρώτες μέρες βρισκόταν αρκετά χαμηλά, εντούτοις μετά και την πρώτη πρόβα της Φουρέιρα απέκτησε τεράστια δυναμική.

Από την 34η θέση στην 1η!

«Όταν επιβεβαιώθηκε, τον Φεβρουάριο, ότι η Ελένη Φουρέιρα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό, οι μπουκμέικερ είχαν την Ελένη στην 34η θέση για να κατακτήσει τη νίκη στη Eurovision», αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.

Και συνεχίζει: «Το τραγούδι της, "Fuego", κυκλοφόρησε στις 2 Μαρτίου, φέρνοντάς την στην 22η θέση. Και έμεινε κάτω από την 20άδα σχεδόν όλο τον Απρίλιο, μέχρι την πρώτη πρόβα της στις 30 Απριλίου, που την εκτίναξε στην 8η θέση των φαβορί για τη νίκη στη Eurovision. Και την τελευταία εβδομάδα συνέχισε να παίρνει όλο και χαμηλότερες αποδόσεις από τους μπουκμέικερ».

Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των μπουκ και η Κύπρος κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τη νίκη στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει ποτέ η Κύπρος ήταν η 5η, και μάλιστα τρεις φορές.

Το 1982 με την μπαλάντα «Μόνο η αγάπη» με την Άννα Βίσση:


Το 1997 με το τραγούδι «Mana mu», με τη Χαρά και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου:


Και το 2004 με το τραγούδι «Stronger Every Minute», με τη Lisa Andreas:


Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικοί περί τη Eurovision μιλούν πλέον για «φαινόμενο» και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η εκτίναξη του «Fuego» στην πρώτη θέση των στοιχημάτων θυμίζει έντονα αυτό που συνέβη στον διαγωνισμό το 2014, όταν η Κοντσίτα ξεκίνησε ως αουτσάιντερ (με απόδοση 80,00) αλλά τελικά κατέκτησε σχετικά άνετα την πρωτιά.

Δείτε βίντεο από τη δεύτερη πρόβα της Ελένης Φουρέιρα:




Όσο για την ελληνική συμμετοχή, με τη Γιάννα Τερζή και το «Όνειρό μου», οι προβλέψεις τη φέρνουν αυτή τη στιγμή στη 16η θέση, με αποδόσεις που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 70,00. Το ζητούμενο, πλέον, είναι το ελληνικό τραγούδι να μπορέσει να βρεθεί στον τελικό του Σαββάτου, καθώς, κατά γενική ομολογία, τα τραγούδια που συμμετέχουν στον αποψινό α' ημιτελικό είναι πολύ καλύτερα από αυτά του β' ημιτελικού, κάτι που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός είναι εντονότερος και η πρόκριση στον τελικό δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη.

Δείτε τη Γιάννα Τερζή στη χθεσινή, τελική πρόβα:




Δείτε τη Γιάννα Τερζή στη δεύτερη πρόβα της:


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *