ροή ειδήσεων

«Παγώνει» ο Τραμπ την πώληση F-35 στην Τουρκία


Μέσα στην εβδομάδα έντονη ήταν η φημολογία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε σαφές μήνυμα στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν ότι αν δεν ακυρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400 δεν θα του παραδώσουν οι ΗΠΑ τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Πλέον φαίνεται πως οι φήμες επιβεβαιώνονται, καθώς σύμφωνα με τη Βουλή των Αντιπροσώπων...
στο νομοσχέδιο του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2018-2019 περιλαμβάνονται μεταξυ άλλων και μέτρα για προσωρινή αναστολή πωλήσεων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Επιτροπή Άμυνας του Κογκρέσου θα συζητήσει την επόμενη εβδομάδα την έγκριση του αμυντικού προϋπολογισμού που όχι μόνο εξετάζει τις αμυντικές δαπάνες αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυτές θα χρησιμοποιηθούν και επισημαίνεται το ενδεχόμενο αναστολής πώλησης αμυντικών συστημάτων στην Τουρκία, με την οποία οι σχέσεις τους έχουν επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό.

Μέσω του νομοσχεδίου, η Επιτροπή ζητεί από το υπουργείο Αμυνας να δώσει στο Κογκρέσο μια έκθεση για τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της έκθεσης θα «παγώσει» η πώληση εξοπλισμού, όπως τα αεροσκάφη τύπου F-35, προς την Τουρκία.

Από την πλευρά της η Τουρκία, διαμέσου του υπουγού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζει πως η πρόταση αυτή για την επιβολή κυρώσεων στον αμυντικό τομέα είναι παράλογη και πως «η αμερικανική προσέγγιση δεν ταιριάζει στο πνεύμα της Συμμαχίας«, ενώ προειδοποίησε με αντίποινα.

«Η πρόταση των ΗΠΑ να διακόψουν προσωρινά την πώληση όπλων και εξοπλισμού προς την Τουρκία, περιλαμβανομένων των F-35, είναι παράλογη και εκτός πνεύματος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ», είπε ο Τσαβούσογλου μιλώντας στο CNN Turk.

aixmi.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *