ροή ειδήσεων

Greenpeace: Το 50% των αλιευμάτων που καταναλώνουμε είναι εισαγόμενα


Σχεδόν το 50% των αλιευμάτων που καταναλώνουμε είναι εισαγόμενα, επισημαίνει η GREENPEACE στο πλαίσιο της κοινής εκστρατείας του ΣΚΑΪ, της WWF και της GREENPEACE , "Η θάλασσά μας".

Η περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνει ότι σπάνια τα αλιεύματα προέρχονται από παράκτιους ψαράδες που ψαρεύουν με τα μικρά καΐκια.

Στην πλειονότητα τους τα αλιεύματα είναι από μεγάλα σκάφη, τα οποία συχνά αλιεύουν με τρόπο που καταστρέφει τη θάλασσα.

Παράκτιοι ψαράδες και Greenpeace αναδεικνύουν την ανάγκη να γνωρίζει ο καταναλωτής την ταυτότητα του ψαριού, δηλαδή από που αλιεύθηκε, ποιά εποχή , με ποιό αλιευτικό εργαλείο και από ποιόν ψαρά...

Στην κατεύθυνση αυτή στηρίζουν την πρωτοβουλία "ένα κουτί θάλασσα" διευκολύνοντας του παράκτιους ψαράδες να στέλνουν απευθείας από τα νησιά στον καταναλωτή, εντός 24ωρων, φρέσκα ψάρια που ψαρεύτηκαν με βιώσιμο τρόπο.

Οι παράκτιοι ψαράδες ζητούν ακόμη να τεθούν περιορισμοί σε κάποια αλιευτικά εργαλεία, όπως τα συρόμενα, ειδικά κατά την εποχή αναπαραγωγής των ψαριών καθώς προκαλούν ζημιά στο θαλάσσιο περιβάλλον αλλά και να περιοριστεί η χρήση νέων τεχνολογιών όπως βυθόμετρα, σόναρ και χαρτογραφικά που εντοπίζουν εύκολα μεγάλα κοπάδια ψαριών και επιδεινώνουν το πρόβλημα της υπεραλίευσης.

Πηγή: Skai.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *