ροή ειδήσεων

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών η προκήρυξη για 118 μόνιμες θέσεις σε δήμους



Προ των πυλών βρίσκεται η δημοσίευση από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης για την πρόσληψη 118 ατόμων, ως τακτικό προσωπικό στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ Βαθμού, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, οι οποίοι κρίθηκε ότι αντιμετωπίζουν και τις περισσότερες, συγκριτικά, δυσκολίες από ελλείψεις προσωπικού, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας τους, καθώς και της γεωγραφικής θέσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη μπορεί να δημοσιευτεί σήμερα Παρασκευή ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι θέσεις έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΣ και αφορούν τις κατηγορίες ΠΕ – ΤΕ διαφόρων κλάδων και ΔΕ Τηλεφωνητών. Οι 118 θέσεις προέκυψαν από αιτήσεις των ίδιων των δήμων στο πλαίσιο της υποστήριξης της νησιωτικότητας και της ορεινότητας, εντός του δεδομένου περιοριστικού περιβάλλοντος που απορρέει από τον κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ενισχύθηκαν εκτάκτως με συνολικά 20 εκατ. ευρώ 85 μικροί νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι, οι οποίοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Η ενίσχυση πρόκειται να επαναληφθεί, ενώ στο πλαίσιο της αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξετάζονται περαιτέρω μέτρα, όπως ο επαναπροσδιορισμός των κατηγοριοποιήσεων και η αλλαγή της κατανομής της κρατικής χρηματοδότησης στη βάση των αυξημένων αναγκών δήμων με παρόμοια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

ΠΙΝΑΚΑΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *