ροή ειδήσεων

Μαθητικός τουρισμός: 1.502 μαθητές από Ελλάδα και εξωτερικό ανακαλύπτουν τη Ρόδο



1502 μαθητές από 22 σχολεία της Ελλάδος και του εξωτερικού (Λιέγη-Βέλγιο) ήλθαν στη Ρόδο για διακοπές, στο πλαίσιο της μαθητικής τους εκδρομής, το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Μαϊου 2018, γεγονός που καταδεικνύει πως η Ρόδος παραμένει ελκυστικός προορισμός και για τους μαθητές.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία όπως το 3ο Λύκειο Κοζάνης, 2ο Λύκειο Ευόσμου, 7ο Λύκειο Πεύκων Θεσσαλονίκης, 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης, 8ο Λύκειο Βόλου, Γυμνάσιο Βόλου, 4ο Λύκειο Κοζάνης, 4ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, Γυμνάσιο Περάματος, 2ο Λύκειο Αμαλιάδος, Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης, 6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης, 1ο Λύκειο Θέρμης, Γυμνάσιο Σχολής Μωραϊτη, 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας, Λύκειο Σχολής Μωραϊτη, 1ο Λύκειο Μεταμόρφωσης, Λύκειο Σκύρου, Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών και το 1ο Γυμνάσιο Πετρούπολης επισκέφθηκαν τη Ρόδο και απόλαυσαν τις διακοπές τους.

Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η επίσκεψη στη Ρόδο των μαθητών του Λυκείου Institut Saint Sepulcre της Λιέγης Βελγίου, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους επέλεξαν, όπως δήλωσαν οι ίδιοι το νησί «ως τον ιδανικό τόπο για το εκπαιδευτικό τους ταξίδι, καθώς συνδυάζει ιστορία, πολιτισμό, γνώση και διασκέδαση σε ένα ιδανικό και πανέμορφο περιβάλλον».

Οι συνεχείς επισκέψεις των σχολείων της Λιέγης έρχονται ως αποτέλεσμα των προσπαθειών, επαφών και της συνεχούς ενημέρωσης από πλευράς Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου αναφορικά με τις επιλογές που διαθέτει η Ρόδος.

Αξιοσημείωτη όμως ήταν και η καθιερωμένη επίσκεψη στη Ρόδο 3 ομάδων Ελληνοαμερικανών μαθητών και φοιτητών, αποτελούμενων από 36 άτομα, υπό τη συνοδεία και καθοδήγηση του διακεκριμένου Ροδίτη ακαδημαϊκού, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ των ΗΠΑ και προέδρου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» Ηλία Τομάζου.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Τομάζος, ο οποίος είναι και ο νέος πρόεδρος του Παρροδιακού Συλλόγου Αμερικής «Apollo», πραγματοποιεί επί σειρά ετών εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και δη στη Ρόδο και έχει φέρει στο νησί εκατοντάδες φοιτητές, οι οποίοι αποτελούν στη συνέχεια τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας και της Ρόδου στο εξωτερικό.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου επεφύλαξε σε όλους τους μαθητές από τη Λιέγη του Βελγίου αλλά και τους Ελληνοαμερικανούς μαθητές, θερμή υποδοχή στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν για τον σκοπό αυτό από τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, στην αίθουσα εθιμοτυπίας στο Δημαρχείο, αλλά και στους μαθητές των ελληνικών σχολείων στους τόπους διαμονής τους.

Σε συζητήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς παρείχε πληροφορίες σχετικά με τη λαμπρή ιστορία της Ρόδου, τον πολιτισμό, τους επισκέψιμους χώρους, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και φυσικά τη διασκέδαση.

Προσέφερε δε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου της Λιέγης ως αναμνηστικό δώρο, βιβλίο του Ηλία Κόλλια για τη Μεσαιωνική Πόλη, καθώς το μοναδικό αυτό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς προσελκύει το ενδιαφέρον όλων ανεξαιρέτως των επισκεπτών του νησιού.

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Βεατρίκη Σέρβου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κ. Κώστας Χατζίκος και η προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κα Ειρήνη Χατζηνικολάου, διένειμαν σε μαθητές και καθηγητές πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τη Ρόδο, έντυπο υλικό που έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Τουρισμού, όπως βιβλία, φυλλάδια, χάρτες τα οποία έγιναν ανάρπαστα και απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων.

Πρόκειται για έντυπο υλικό που καλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τη Ρόδο, να γνωρίσουν από κοντά την μοναδική ομορφιά του νησιού, να ανακαλύψουν κάθε γωνιά του, να χαρούν αυτά που τους προσφέρει, να διασκεδάσουν και να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Μαθητές και καθηγητές ευχαρίστησαν την πολιτική ηγεσία της Διεύθυνσης Τουρισμού και προσωπικά την αντιδήμαρχο κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου για την ευγενική αυτή χειρονομία και φυσικά τα στελέχη για το θερμό καλωσόρισμα.

«Ο μαθητικός τουρισμός αποτελεί έναν κλάδο με δυναμισμό και προοπτική. Μια συστηματική και συντονισμένη οργάνωση όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων, με στόχο την άφιξη στη Ρόδο μεγαλύτερου αριθμού μαθητών, θα έχει αναμφίβολα θετικά αποτελέσματα για τον τόπο. Ο μαθητικός τουρισμός ήταν ανέκαθεν τονωτική ένεση στην οικονομία της Ρόδου. Οι μαθητές έρχονταν στη Ρόδο λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν συμβάλλοντας έτσι στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που αποτελεί βασικό στόχο τόσο του Δήμου Ρόδου όσο και των τουριστικών παραγόντων του νησιού», υπογράμμισε η αντιδήμαρχος κα Χατζηλαζάρου.


TornosNews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *