ροή ειδήσεων

Κείμενο στρατιωτών στη Ρόδο: Γι’ αυτό αυτοκτόνησε ο 22χρονος από την Κρήτη



Με κείμενο το οποίο υπογράφουν “συνάδελφοι του αδικοχαμένου 22χρονου παλικαριού που μοιραζόμασταν την χακί καθημερινότητα…” και το οποίο δημοσιοποίησε το “Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος” γίνεται αναφορά στους λόγους της αυτοκτονίας του 22χρονου νέου από το Ηράκλειο κατά τη διάρκεια σκοπιάς στη Ρω. Όπως αναφέρουν, οι συνθήκες στα στρατόπεδα της Ρόδου έχουν χειροτερεύσει πάρα πολύ σημειώνοντας ότι “τα βύσματα περνάν καλά και οι υπόλοιποι είναι φυλακισμένοι”.

Διαβάστε τι αναφέρεται:



Είναι τυχαίο ότι ο φαντάρος που Αυτοκτόνησε ήταν ένα 22χρονο παλικάρι από την Κρήτη και όχι Ντόπιος;


Η κατάσταση στα περισσότερα στρατόπεδα της Ρόδου αλλά και στο Καστελόριζο έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής κατά πολύ.

Στην πλειοψηφία των στρατοπέδων οι στρατιώτες έχουν έξοδο στην καλύτερη περίπτωση μία φορά την εβδομάδα, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις φαντάρων που δεν έχουν βγει ούτε με υπηρεσιακό για εβδομάδες.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν στρατόπεδα που οι άδειες και οι έξοδοι δίνονται με το κουτάλι. Η δύναμη του νησιού στα χαρτιά είναι τεράστια και οι υπηρεσίες βγαίνουν με βάση αυτό. Αλλά τα βύσματα που κάνουν θητεία στο σπίτι ή ελάχιστες υπηρεσίες είναι τόσα πολλά ώστε η κατάσταση για τους υπόλοιπους στρατιώτες να είναι μαρτυρική.

Σε κάθε αντίδραση για τις πολλές υπηρεσίες, η απάντηση είναι πως κανονικά θα προβλέπονταν ακόμη περισσότερες υπηρεσίες και να είναι ευχαριστημένοι με το καθεστώς που επικρατεί.

Ακόμα χειρότερα οι απαντήσεις από ορισμένα στελέχη είναι ακόμη και χλευαστικές.

Αυτές είναι οι απαντήσεις από κάποιους που γυρίζουν στο σπίτι το μεσημέρι και ξεκουράζονται, στους στρατιώτες που η ρουτίνα τους είναι ένας φαύλος κύκλος υπηρεσία-αγγαρεία-πόστο και πάλι από την αρχή για πολλές ημέρες.

Αυτά σε συνδυασμό με μία τυπικότητα-εμμονή.


Η αγγαρεία έχει γίνει βασικό πόστο για κάποιους.

Τα στελέχη στην πλειοψηφία τους νοιάζονται αν είναι μαζεμένα τα φύλλα στο στρατόπεδο και όχι για τον είναι λειτουργικές οι εγκαταστάσεις, την ώρα που οι τουαλέτες σε πολλά στρατόπεδα βρίσκονται σε μαύρα χάλια.

Το πάτωμα να είναι καθαρό στο θάλαμο και δεν πειράζει αν οι σοβάδες πέφτουν. Στρατιώτες μετατρέπονται σε συντηρητές στρατοπέδων ερειπίων με αντάλλαγμα αν είναι και καλά παιδιά 2 με 3 μέρες άδειας.

Στους στρατιώτες παρουσιάζονται σε αυτή την κατάσταση και ποινολόγια που προβλέπουν τις μέρες φυλάκισης που αντιστοιχούν σε κάθε ατασθαλία τους.

Την είδα ώρα που τα περισσότερα στελέχη ανησυχούν αν για τις 2-3 υπηρεσίες χάσουν τις απαλλαγές που αντιστοιχούν σε αυτές.

Την ίδια ώρα που οι στρατιώτες δεν ξέρουν και δεν διανοούνται την έννοια της απαλλαγής ενώ κάνουν 26 με 27 υπηρεσίες το μήνα.

Η δικιά τους ανταμοιβή είναι οι αγγαρείες και οι απειλές για φυλάκιση.



Και όποιος δεν αντέξει;

ΑΝΑΒΟΛΗ, απαντάνε, είναι η γραμμή!

Με αυτή λοιπόν τη λογική και χωρίς ψυχολόγο στο Καστελόριζο ο συνάδελφος δεν πήρε Αναβολή, ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.

Και εδώ κάπου δεν καταλαβαίνουμε πως οι καραβανάδες κοιμούνται ήσυχα τα βράδια.

Δεν είμαστε οι Αναλώσιμοι, σε Ειρήνη και Πόλεμο, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών τους και του Μεγαλοιδεατισμού τους, του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού.

Να αδειάσουν τώρα οι μεγάλες πόλεις από τα βύσματα που λιμνάζουν εκεί.

Να κάνουν όλοι οι οπλίτες αντίστοιχα υπηρεσίες.

Να μειωθούν και να ανακατανεμηθούν ορθολογικά οι υπηρεσίες.

Εμείς απαιτούμε να δοθούν λύσεις τώρα.



Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.

Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

Συνάδελφοι του αδικοχαμένου 22χρονου παλικαριού που μοιραζόμασταν την χακί καθημερινότητα…

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

http://agonaskritis.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/6/18 09:33

    ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του νέου και να δώσει κουράγιο στους δικούς του να αντέξουν τον άδικο χαμό του. Κάθε νέος που χάνεται είναι άδικος ο χαμός του γιατί είχε πολλά να δώσει και να πάρει στην ζωή από την οποία έφυγε τόσο νωρίς. Από αυτό δεν σημαίνειι ότι λέμε σαχλαμάρες για τα αίτια τις αυτοκτονίας τα των φαντάρων που ελέγχονται από αντιεξουσιαστές. Ο Στρατός είναι Στρατός και δεν είναι κολέγιο και εμείς υπηρετήσαμε 28 μήνες με δυσκολότερες συνθήκες. Η δικαιοσύνη και η Στρατιωτική υπηρεσία θα ερευνήσουν τα αίτια και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν και μάλιστα με αυστηρότητα. Αλλά να μας λένε τα αίτια της αυτοκτονίας από την Αθήνα είναι εμφανές ότι σε άλλα πράγματα στοχεύουν και καθόλου δεν τους ενδιαφέρει η νέα ζωή που χάθηκε , απλά σκυλεύουν στον νεκρό αδιαφορόντψη της και αφήστε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλεία της και μακάρι να κλείσει υλακή αυτούς που είναι υπεύθυνη. Δεν είσαστε εσείς οι δικαστές από τα ξένα κέντρα αναρχοκουμούνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/6/18 09:35

    Συμφωνώ απόλυτα με τις παραπάνω διαπιστώσεις - επισημάνσεις και προσθέτω ότι σήμερα ο Έλληνας Φαντάρος δεν υπηρετεί την Πατρίδα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Νόμο, αλλά τους μονίμους Αξιωματικούς και τις οικογένειές τους και ο νοών νοείτω. Αυτή είναι η κατάντια δυστυχώς σήμερα με το Στράτευμά μας. Κατά τα άλλα το ηθικό θα πρέπει να είναι ακμαίο και όλοι να είναι ευχαριστημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/6/18 11:49

      Μαλακιες μαλακιες μαλακιε και παλι μαλαλιες. Μπαμπα δεν μπορω μαμα δεν θελω κ.λ.π. ο αλος βλεπει αντιεξουσιαστεςτα φασισταρια στρατος ειναι . Γαμω τον στρατο σας και τις μαλακιες που λετε και εγω στη ρω εκατσα 65 μερες αλλα τους εγραφα στα..... σταματιστε να λετε για το παιδι σεβαστειτε λιγο τον πονο της οικογενειας

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/6/18 11:43

    Οταν ήμουν στρατό το ίδιο γινόταν αν και Ροδίτης εγώ, έκανα υπηρεσίες ασταμάτητα και φυλάκιο επειδή είχε στρατιώτες που είχαν απαλλαγή απο ολα, δεν θα ξεχασω στρατιωτη που ειχε απαλλαγή από το να ξυπναει 6 το πρωι και ξυπνουσε 11, στρατιωτη που εκλαιγε και ενω ειχα φουλ υπηρεσίες πηγαινα και στα μαγειρια ενω ημουν ενοπλος. ολοι αυτοι πηραν κανονικα απολυτηρια για να μην γινουν ρεζίλι και καλα παιρνωντας Ι5. επιτελους να σταματησει το ΒΥΣΜΑ στο στρατο ακομα και για στελεχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *