επικαιρότητα

Οι βραχογραφίες της ΑστυπάλαιαςΤη θετική ενέργεια που εκπέμπει η Αστυπάλαια, με επίκεντρο , αυτή τη φορά τον έρωτα, εντάσσει στην καμπάνια του ο Δήμος για την ανάδειξη της ρομαντικής πλευράς του νησιού. Πρόκειται για βραχογραφίες που αποτύπωναν τα αισθήματα των νέων τα αρχαία χρόνια και μαρτυρούν ότι ο τόπος από καταβολής αιώνων ενέπνεε την ερωτική διάθεση, κάτι που τώρα «ξετυλίγει» η διαφημιστική στρατηγική που πριν λίγο καιρό παρουσιάστηκε από την εταιρία Συμβούλων του Δήμου και είναι σε εξέλιξη.

Όταν ένας ερωτευμένος έφηβος χαράζει στο παγκάκι ενός πάρκου το όνομα του κοριτσιού που του έχει πάρει την καρδιά, σίγουρα δεν σκέφτεται πως κάτι αντίστοιχο γινόταν και πριν 2,5 χιλιάδες χρόνια. Μπορεί ο καμβάς να ήταν ένας άγριος βράχος και τα σχέδια καθόλου περίτεχνα, αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως στο Βαθύ της Αστυπάλαιας βρέθηκε το πρώτο ερωτικό γκράφιτι της ιστορίας.

Η επιφανειακή έρευνα έδειξε τη μεγάλη σημασία και έτσι από το 2010 εξελίσσεται πρόγραμμα αρχαιολογικών ερευνών πεδίου που χρηματοδοτείται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τελεί υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Η ανθρώπινη παρουσία μαρτυρείται εκτός όλων των άλλων και από τις βραχογραφίες οι οποίες όμως έχουν μια ιδιαιτερότητα που τις ξεχωρίζουν από τις χιλιάδες επιγραφές που έχουν βρεθεί και τις αναδεικνύουν ως ένα ιδιαίτερο εύρημα της παγκόσμιας επιγραφικής. Ιδιαίτερη δε είναι η συνεισφορά τους, καθώς προσφέρουν μια άλλη διάσταση στον ιδιωτικό βίο των κατοίκων κατά τον πρώιμο 6ο και ύστερο 5ο αιώνα π.Χ.TornosNews.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά