ροή ειδήσεων

Αυτοκτονία οπλίτη στην Ρω: Για εγκληματική ενέργεια μιλά η μητέρα του

1

Μια νέα τραγωδία με αυτοκτονία ενός νέου που εξέτιε την στρατιωτική του θητεία συγκλονίζει. Ο 22χρονος οπλίτης Ε.Τ. με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, αυτοκτόνησε το πρωί της Τετάρτης ενώ φύλαγε σκοπιά στο νησί της Ρω.
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα στοιχεία για τη δραματική αυτοκτονία του νεαρού φαντάρου, ούτε και έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που οδήγησαν τον 22χρονο στο απονενοημένο διάβημα.
Ο στρατιώτης είχε παρουσιαστεί με την 2018 Β/ ΕΣΣΟ και είχε τοποθετηθεί στο Καστελόριζο, όπου υπηρετούσε τους τελευταίους τρεισήμιση μήνες.
Χθες το πρωί εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο φυλάκιο της Ρω. Περίπου στις 08:40 έστρεψε το τυφέκιό του στο κελί και αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα.
Μαζί του ήταν ακόμη ένας φαντάρος (διπλοσκοπιά) που έχει υποστεί σοκ.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ
Θανάσιμος Τραυματισμός Οπλίτη Θητείας του Στρατού Ξηράς
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω, και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό. Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν. Η διερεύνηση του θέματος συνεχίζεται και θα υπάρχει συνέχεια ενημέρωσης.
Αίτηση – Δήλωση της μητέρας του
Η μητέρα του προσέφυγε χθες με αίτηση – δήλωση της ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο θάνατος του παιδιού της επήλθε κάτω από ύποπτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Εν όψει της διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής από τον ιατροδικαστή Ρόδου σήμερα, υπέβαλε εξάλλου το αίτημα να είναι παρούσα κατά τη νεκροψία η τεχνική σύμβούλος της οικογένειας και συγκεκριμένα η ιατροδικαστής Ηρακλείου Κρήτης κ Ελπίδα Σπανουδάκη, αφού υπάρχει η πεποίθηση της οικογένειας ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για εγκληματική ενέργεια.
Παραλλήλως δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για την ψυχική οδύνη που υπέστη από τον αδόκητο και ύποπτο θάνατο του παιδιού της το οποίο έχαιρε άκρας σωματικής και ψυχικής υγείας.
Αντίκλητό της όρισε τον δικηγόρο Ρόδου κ. Μανώλη Κουτσούκο.

vimatisko

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *