ροή ειδήσεων

Καιρός: Η «Νεφέλη» θα σαρώσει την Ελλάδα και φέρνει… το Φθινόπωρο!



- O Ιούνιος φεύγει... η "Νεφέλη" έρχεται! Ο καιρός αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνει πιο φθινοπωρινός - Βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλάζι θα "πρωταγωνιστήσουν" από την Δευτέρα (25.06.2018) - Τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, θα είναι έντονα και θα έχουν διάρκεια - Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από την Πέμπτη (28.06.2018) - Δείτε τους χάρτες για τα καιρικά φαινόμενα


Πιο φθινοπωρινός από ποτέ αναμένεται να γίνει ο καιρός από την Δεύτερα (25.06.2018)! Και αυτό γιατί η κακοκαιρία ονόματι «Νεφέλη» – όπως την αποκαλούν πολλοί μετεωρολόγοι – θα σαρώσει την χώρα μας!

Μάλιστα, ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτηση του στο Facebook προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα με διάρκεια.

Βροχές καταιγίδες και χαλάζι

Πιο συγκεκριμένα, μια άκρως φθινοπωρινή κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας, μια εξαιρετικά αξιόλογη μεταβολή του καιρού για την εποχή, η οποία μπορεί να προκαλέσει διαφόρων ειδών προβλήματα. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει κατά τόπους έως και την Πέμπτη, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι γενικευμένες βροχοπτώσεις, οι ισχυρές καταιγίδες και πιθανότατα οι τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν και ένταση αλλά και διάρκεια και πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν προβλήματα σε τοπικό επίπεδο λόγω των πλημμυρών που ενδεχομένως να λάβουν χώρα. Τα φαινόμενα των ισχυρών βροχοπτώσεων κατά περιόδους θα αποκτούν γενικευμένο χαρακτήρα σε διάφορα διαμερίσματα της χώρας, με αποτέλεσμα οι επόμενες ημέρες να θυμίζουν καθαρό φθινόπωρο.


Η «Νεφέλη» έρχεται την Δευτέρα (24.06.2018)

Όπως θα δείτε στον 1ο χάρτη της επικράτειας, για την Δευτέρα (25.06.2018) αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, της κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της κεντρικής και δυτικής Στερεάς, της κεντρικής και δυτικής Πελοποννήσου αλλά και στα Ιόνια νησιά.

Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν θα επηρεαστούν, αν εξαιρέσουμε μόνο κάποιες ορεινές περιοχές της Κρήτης όπου θα εκδηλωθούν σύντομες μπόρες που δεν θα προβληματίσουν.
Τρίτη έως Πέμπτη: Σχεδόν γενικευμένη κακοκαιρία

Από την Τρίτη (26.06.2018) και στη συνέχεια η κακοκαιρία θα αποκτήσει σχεδόν γενικευμένο χαρακτήρα με πτώση της θερμοκρασίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά και βροχές που κατά τόπους ενδέχεται να είναι πολύ ισχυρές.

Η θερμοκρασία σε αρκετές κυρίως ηπειρωτικές περιοχές της χώρας θα σημειώσει πτώση ακόμη και 7 – 8 βαθμούς κελσίου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ενώ οι άνεμοι φαίνεται ότι δεν θα προβληματίσουν, με εξαίρεση μόνο το βόρειο Αιγαίο όπου την Τρίτη θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 – 7 και τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ.
Ισχυρές καταιγίδες από την Τρίτη (26.06.2018) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Προφανώς και δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκης από τις βροχές και τις καταιγίδες μιας και η συγκεκριμένη μεταβολή του καιρού θα επηρεάσει σχεδόν τις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έτσι λοιπόν, από την Τρίτη και στη συνέχεια περιμένουμε κατά περιόδους άστατο καιρό και στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.
Προσοχή σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία

Χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα και σε άλλα διαμερίσματα της χώρας, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε τμήματα της Θεσσαλίας αλλά και της κεντρικής Μακεδονίας, διότι σε αυτές τις περιοχές τα προγνωστικά μοντέλα «προβλέπουν» το περισσότερο νερό.
Εξασθένηση των βροχοπτώσεων από την Πέμπτη

Και την Πέμπτη θα επικρατήσει άστατος καιρός στις περιοχές που φαίνεται στον 4ο χάρτη. Όμως σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και να αποκτούν περισσότερο τοπικό χαρακτήρα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *