επικαιρότητα

Ανοίγουν χιλιάδες θέσεις εργασίας εν όψει εκλογώνΤου Δημήτρη Μαρκόπουλου

Προσλήψεις σε δήμους, στην Αεροπορία, στην Πυροσβεστική, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε περιφέρειες ανά την επικράτεια, άνοιγμα θέσεων κοινωφελούς εργασίας και γενικευμένη κινητικότητα σε όλους τους τομείς παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για ένα μπαράζ που επιχειρείται από την κεντρική κυβέρνηση με σαφή ορίζοντα τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, και το οποίο εδράζεται σε μια προοπτική δημιουργίας κλίματος πως «η χώρα αλλάζει σελίδα».

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες είδαμε να ανακοινώνονται περί τις 10.000 νέες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης σε δήμους και στις 13 περιφέρειες της χώρας. Πρόκειται για ένα ευρύτερο πρόγραμμα των 30.000 θέσεων εργασίας που από καιρό έχει ανακοινωθεί εκ μέρους του υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινά, ωστόσο δεν είναι εύκολο να τρέξει με δυναμισμό αν οι μηχανισμοί του κράτους δεν τρέξουν το ίδιο γρήγορα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι κυρίως να γίνουν σύντομα οι προσλήψεις στις περιφέρειες όπου και υπάρχει μεγαλύτερη προετοιμασία, ενώ υπάρχει διάθεση να προωθηθούν σε πολλές θέσεις άτομα με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης, γι’ αυτό πολλές περιπτώσεις αφορούν απόφοιτους λυκείου ή μακροχρόνια ανέργους.

Πρόκειται για προγράμματα που, όπως μας αναφέρουν έμπειρα στελέχη του χώρου της απασχόλησης, έχουν σαφή πολιτικό προσανατολισμό και είναι επιλογή της κυβέρνησης. Και αυτό διότι δεν αφορούν ομάδες υψηλής μόρφωσης, οι οποίες έχουν εκτός των άλλων και την επιλογή της εργασίας εκτός συνόρων, αλλά τους περισσότερο αποκλεισμένους που δύσκολα μπορούν να ανταγωνιστούν.

Χαμηλές απολαβές

Σημαντικό στοιχείο των περισσότερων θέσεων εργασίας που προωθούνται είναι ότι έχουν χαμηλές απολαβές (πρόκειται για τη γενιά των 495 ευρώ ή ακόμα και πιο κάτω...), όμως η κατάσταση αυτή κινεί το ενδιαφέρον καθώς αφορά ομάδες που ούτως ή άλλως έχουν μείνει εκτός.

Βέβαια υπάρχουν κι άλλες, πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, όπως οι 588 θέσεις τακτικού προσωπικού για τη στελέχωση καταστημάτων κράτησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι 400 θέσεις απασχόλησης στην ΕΥΔΑΠ, οι μόνιμες θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία, οι 423 θέσεις στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική κ.ά.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι θα υπάρξει εντός του καλοκαιριού και μεγάλο κύμα εποχικών υπαλλήλων κυρίως γεωτεχνικών, δασοπόνων, σε περιοχές υψηλού κινδύνου ή σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Εκτός των άλλων, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο -τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο- για την εξεύρεση λύσης ως προς το σύνθετο ζήτημα των συμβασιούχων, οι οποίοι παραμένουν σε ομηρία, αλλά δικαστικά έχουν πάρει παρατάσεις μέχρι και τα τέλη Ιουλίου. Ηδη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έχει αφήσει υπόνοιες ότι θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση ή ότι θα εξεταστεί το ζήτημα, χωρίς να έχει αναφερθεί όμως σε κάτι συγκεκριμένο.

newmoney.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά