ροή ειδήσεων

Δέκα φεστιβάλ που μας ταξιδεύουν σε καλοκαιρινούς προορισμούς



Πολιτιστικές αφορμές για μια διαφορετική εξόρμηση σε αγαπημένους, ελληνικούς προορισμούς

Φεστιβάλ κινηματογράφου και χορού, γαστρονομικές εμπειρίες, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές διαδρομές. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, εκτός από ονειρικές αμμουδερές παραλίες και ακρογιαλιές με κρυστάλλινα νερά, έχει και μια εξίσου αξιόλογη και ενδιαφέρουσα πολιτιστική χροιά.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Άνδρος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Πάτμος είναι μόνο κάποιοι από τους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, που σας καλούν να ανακαλύψετε και το άλλο τους πρόσωπο. Αυτό του πολιτισμού. Σημειώστε ποια φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα σε ποιους προορισμούς και οργανώστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές –γιατί όχι– βάσει αυτών!
Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, Άνδρος



Το αρχοντικό νησί της Άνδρου φημίζεται για τον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό προσανατολισμό του, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, που φέτος διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου», υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου. Με τον Παντελή Βούλγαρη να υπογράφει την καλλιτεχνική διεύθυνση, διάφορες θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις σπουδαίων καλλιτεχνών θα λάβουν χώρα στο υπερσύγχρονο ανοιχτό θέατρο της Χώρας, που δημιουργήθηκε μετά από χορηγία του Ανδριώτη ευεργέτη Αλκιβιάδη Τάττου. Κάποιοι από τους καλλιτέχνες που θα δώσουν το παρών στο φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι είναι οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλης Παπαβασιλείου, Δημήτρης Πιατάς, Λάκης Λαζόπουλος, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χαΐνηδες κ.ά.

www.festivalandros.gr
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, Πάτμος-Πάρος



Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου (μέχρι το 2017 γνωστό ως Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου), διοργανώνεται κάθε Ιούλιο ανάγοντας τα νησιά της Πάτμου και της Πάρου σε σημείο συνάντησης και πόλο έλξης για κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο. Παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και κριτικοί διεθνούς εμβέλειας, αλλά και νεότεροι συνάδελφοί τους, καθώς και σινεφίλοι δεν χάνουν την ευκαιρία να δηλώσουν το παρών και να παρακολουθήσουν τις προβολές, τα σεμινάρια, τις μουσικές εκδηλώσεις και τα εργαστήρια που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

www.aegeanff.com
Mykonos Art Festival, Μύκονος



Για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2018, ο Πολιτιστικός Οργανισµός του ∆ήµου Μυκόνου (Π.Α.Κ.Ο. «Γ. Αξιώτης») διοργανώνει το Mykonos Art Festival. Ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ που ήρθε για να καλύψει ένα κενό στο τουριστικό προϊόν της Μυκόνου, προσφέροντας έναν ακόμα λόγο για να την επισκεφτείτε. Το πρόγραµµά του περιλαμβάνει εικαστικές και αρχαιολογικές εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και λογοτεχνικά αναλόγια.

Το Mykonos Art Festival έρχεται σε επαφή µε τη σύγχρονη τέχνη, την παράδοση της Μυκόνου, αλλά και τον αρχαίο πολιτισμό της ουτοπικής ∆ήλου. Διεθνώς καταξιωµένοι και νέοι ανερχόµενοι καλλιτέχνες, όλοι τους µε διαφορετικό ύφος και καταγωγή, δίνουν ραντεβού στη Μύκονο, πλάθοντας ένα χάρτη πολιτισμού, τόσο πολυποίκιλο όσο και το νησί που τους φιλοξενεί.

Το καλοκαίρι του 2018 το φεστιβάλ ανοίγει στις 23 Ιουνίου με τα εγκαίνια έκθεσης του νέου έργου του Κώστα Τσόκλη «Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης» στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών-Σταθμός Μυκόνου και ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου (28, 29 & 30/09) με το «Taste of Mykonos, ένα γαστρονοµικό αφιέρωµα στην Τυροβολιά» στο θερινό κινηματογράφο Cine Μαντώ.

www.mykonosartfestival.com
Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές, Σίφνος



Αφιερωμένο στον Σιφνιό εθνικό μας μάγειρα Νικόλαο Τσελεμεντέ, το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας που φέρει το όνομά του αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρισμένες διοργανώσεις της Σίφνου με διεθνή φήμη. Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου και για τη φετινή σεζόν θα διεξαχθεί στις 6-8 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στο νησί δίνουν ραντεβού αντιπροσωπείες από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων καθώς και ένα νησί τιμώμενο από το υπόλοιπο Αιγαίο και παρουσιάζουν στο κοινό τις γαστρονομικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και παραδόσεις του τόπου τους.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην πλατεία του Αρτεμώνα, όπου κάθε νησί έχει το δικό του περίπτερο. Κατά τη διάρκειά του λαμβάνουν χώρα μαγειρικά παιχνίδια τόσο με ερασιτέχνες όσο και με επαγγελματίες σεφ για τα παιδιά καθώς και πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων, όπως αγγειοπλαστική, ψαθοπλεκτική, τέλεση παραδοσιακού γάμου, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής κ.ά.

http://festivaltselementes.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *