ροή ειδήσεων

Στο φως οι καταγγελίες που είχαν γίνει για την κακοποίηση των παιδιών από τον ταχυδρόμο στη Ζάκυνθο

Εδώ και εννέα χρόνια είχαν καταγγείλει την κακοποίηση των παιδιών 



Οι αρμόδιες υπηρεσίες για μια ακόμη φορά κώφευσαν- Τελικά το μαρτύριο των παιδιών τελείωσε όταν ο ετεροθαλής αδελφός τους -που είχε και εκείνος στο παρελθόν κακοποιηθεί- σκότωσε τον πατέρα τους - Χειροκροτήματα για τον πατροκτόνο έξω από το δικαστικό μέγαρο Ζακύνθου
Επί εννέα χρόνια επαναλαμβάνονταν καταγγελίες για την κακοποίηση των παιδιών του, από τον ταχυδρόμο που έπεσε τελικά νεκρός από το χέρι του μεγάλου του γιου στη Ζάκυνθο: Όπως ακριβώς συνέβη και στη Λέρο, οι αρμόδιες υπηρεσίες κώφευσαν και αδιαφόρησαν. Στη Λέρο το αποτέλεσμα ήταν η παράταση της φρίκης. Στη Ζάκυνθο, η «κάθαρση» επήλθε με το έγκλημα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού με ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι η πρώτη φορά που έγινε καταγγελία στον Οργανισμό για τον δολοφονημένο ταχυδρόμο, ήταν το 2009, όταν τα μικρότερα παιδιά του ήταν μόλις 2,5 ετών και 6 μηνών! Αν και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, δεν έγινε τίποτα.



Όπως αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού, που επαναλαμβάνει ότι δεν έχει την αρμοδιότητα παρέμβασης σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών, από την αναζήτηση στα αρχεία του για καταγγελίες που αφορούσαν τη συγκεκριμένη οικογένεια, προέκυψε ότι:

-Τον Σεπτέβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση.

-Τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ζακύνθου για την κλήση αλλά και για την καταγγελία του 2009 και η απάντηση ήταν ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Με βάση την καταγγελία του 2009, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την κοινωνική έρευνα της Πρόνοιας στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια χρήζει συστηματικής κι επισταμένης διερεύνησης από αρμόδια υπηρεσία. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει καταθέσεις κι επιπλέον έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.


-Τον Αύγουστο του 2017 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε νέα καταγγελία για την έντονη παραμέληση των ίδιων παιδιών. Ενημερώθηκε άμεσα, τηλεφωνικώς και γραπτώς, η Εισαγγελία όπου επισημάνθηκαν όλες οι προηγούμενες ενέργειες και καταγγελίες.


«Άξιος» και «μπράβο» φώναζαν στον πατροκτόνο έξω από το δικαστικό μέγαρο της Ζακύνθου


Συνοδευόμενος από το συνήγορό του Παναγιώτη Κεφαλληνό, o 26χρονος πατροκτόνος από τη Ζάκυνθο ζήτησε και πήρε νέα 24ωρη προθεσμία προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει πλήρως την απολογία του καθόσον ακόμη συλλέγονται σημαντικά στοιχεία για την υπεράσπισή του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 26χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ότι οδηγήθηκε σ' αυτό το έγκλημα επειδή ο πατέρας του τον κακοποιούσε όταν ήταν μικρός, υποψιαζόμενος ότι τώρα έκανε τα ίδια στα μικρότερα αδέλφια του.

«Είχε οριστεί σήμερα για να απολογηθεί. Επειδή συλλέγουμε στοιχεία πάρα πολύ σοβαρά για την υπεράσπιση του θεώρησα αναγκαίο να ζητήσω μια προθεσμία μέχρι αύριο 11 η ώρα που θα είναι η οριστική του απολογία. Είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση με πολλές προεκτάσεις και έχουν και πολύ μεγάλο βάρος και πρέπει να προσεχθεί πάρα πολύ και για αυτό πήραμε μια αναβολή στην απολογία μας για αύριο 2 Ιουνίου και 11 η ώρα το πρωί. Ευχαριστούμε τον κόσμο, αυτό είναι για τον χαρακτήρα του παιδιού, το ήθος του είναι μια δικαίωση. Από εκεί και πέρα όσον αφορά την πράξη του, το πως θα αξιολογηθεί η πράξη αυτή για την δικαιοσύνη, αυτά ανήκουν σε άλλο. Αυτή είναι μια ηθική δικαίωση για τον εντολέα που την εισέπραξε και πιστεύω ότι ήταν κάτι συγκλονιστικό. Ο εντολέας μου έχει ήδη αποδεχθεί. Εγώ δεν είναι θέμα να δώσω κατευθύνσεις. Θα αξιοποιήσω προς το συμφέρον του εντολέα μου αυτές τις παραδοχές για να δούμε τι είναι αυτό που τον ώθησε στην εκτέλεση αυτής της πράξης. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος μου μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Σε σχέση με αυτά που έχει ισχυριστεί να τα υπαγάγω σε κάποια ευνοϊκή διάταξη ούτως ώστε να απαλύνουμε τον πόνο του και την ποινική του μεταχείριση στο μέλλον. Μετά από αυτό που είδατε προηγουμένως παρέλκει η δική μου απάντηση. Απάντηση ότι είδατε πριν. Τον κόσμο, την αγάπη, τι να πω εγώ» δήλωσε ο κ. Κεφαλληνός.

Οι δηλώσεις της ετεροθαλούς αδελφής του δράστη

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ξέρουμε τι παιδί είναι. Βλέπουμε όλοι που υποστηρίζουν. Ένιωσα πολύ υπερήφανη που τον έχω αδερφό. Δεν με νοιάζει τίποτα ότι και αν έχει γίνει», δήλωσε η ετεροθαλής αδελφή του 26χρονου που βρέθηκε κοντά του έξω από το δικαστήριο.

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας των Βολιμών Ζακύνθου που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια του νησιού και όπως οι ίδιοι δηλώνουν σκοπός της παρουσίας τους ήταν να εκφράσουν προς τον 26χρονο τα αισθήματα στήριξης και συμπαράστασης. Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις «άξιος και μπράβο», «είμαστε μαζί σου», «σε στηρίζουμε» που ακούγονταν. Όπως μας δήλωναν ο 26χρονος ήταν πολύ καλό και ήσυχο παιδί και χαρακτήρας, που δεν είχε απασχολήσει ποτέ την κοινωνία και δεν προκαλούσε ποτέ εντάσεις.

Ο ίδιος ζούσε στην Αθήνα και πλέον είχε αποφασίσει να έρθει και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο νησί. Έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του Ελατιακού, φέτος στη Β’ Κατηγορία και πως βασικό κίνητρο αποτέλεσε η κακοποίηση που είχαν υποστεί τα δυο ανήλικα παιδιά από τον τρίτο γάμο του 70χρονου από τον πατέρα τους. Εκείνο που και για τους κατοίκους αποτελεί κοινό μυστικό είναι πως το χέρι του όπλισε η αγανάκτηση και η κάθε μορφής κακοποίηση που δεχόταν από το θύμα. Ο ίδιος όταν βγήκε από το δικαστήριο σήκωσε τα χέρια του ψηλά και ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη και το χειροκρότημα του.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *