ροή ειδήσεων

Χιλιάδες ομογενείς ετοιμάζουν φέτος βαλίτσες για την Ελλάδα!

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πατρίδα που είναι πάντα στην καρδιά μας» λένε οι συμπάροικοι

Πόρτο Χέλι, Ρόδος, Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη και φυσικά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Χίος και Ιωάννινα, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τους δεκάδες προορισμούς που έχουν επιλέξει φέτος οι ομογενείς για να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

«Για εμάς η Ελλάδα είναι η χαρά μας, το μέρος που νιώθουμε πως ανήκουμε και αξίζει να δουλεύουμε έναν ολόκληρο χρόνο μόνο και μόνο για να απολαύσουμε λίγες εβδομάδες χαλάρωσης στην πατρίδα», λέει ο Χρήστος Δ. ο οποίος κάθε χρόνο επιλέγει να επιστρέψει στο νησί του την Ρόδο για τους καλοκαιρινούς μήνες.


Είναι γεγονός πως παρά την οικονομική κρίση, ο ελληνικός τουρισμός τα τελευταία τρία χρόνια γνωρίζει ραγδαία άνοδο ενώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός τουριστών ανά έτος ξεπερνά τα 28 εκατομμύρια, ένας αριθμός που μεταφράζεται σε έσοδα ύψους 15 δις ευρώ.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις που έκανε εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γεώργιος Τζιάλλας, κατά την διάρκεια ετήσιου συνεδρίου της εφημερίδας Economist εκτιμάται πως το 2018 η Ελλάδα θα έχει 32 εκατομμύρια αφίξεις ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι το νούμερο αυτό να αυξηθεί κι άλλο.

«Μισοί από αυτούς θα είμαστε εμείς οι Έλληνες της Αδελαΐδας», λέει αστειευόμενος ο πρώην ομοσπονδιακός βουλευτής Νίκος Μπόλκας ο οποίος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την πατρίδα του το Καστελόριζο την ίδια στιγμή που ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Φωτάκης ετοιμάζει ταξίδι για την Ρόδο όπου αναμένεται μάλιστα να παραβρεθεί ως κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο με θέμα τις νύφες του Μπεγκόνια.

Σύμφωνα με το άρθρο της Guardian, η Ελλάδα ετοιμάζεται να καταγράψει νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών, τονίζοντας ότι οι αριθμοί των επισκεπτών αυξήθηκαν κατά δύο εκατομμύρια επιπλέον κάθε χρόνο, τα τελευταία τρία έτη.

«Οι τουρίστες δεν σταματούν να έρχονται. Για κάθε έναν από τους πολίτες της Ελλάδας αντιστοιχούν τρεις ξένοι επισκέπτες -32 εκατομμύρια στο σύνολο- που θα φτάσουν στη χώρα φέτος, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά από τότε που τηρούνται τα σχετικά αρχεία», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

«Είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα για μία χώρα που αγωνίστηκε κατά της πτώχευσης, η οποία κάποιες περιόδους ήταν περισσότερο γνωστή για τις διαδηλώσεις και τις ταραχές, και μόλις τρία χρόνια πριν μόλις που γλίτωσε την αποπομπή της από την ευρωζώνη. Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία που τη βοήθησε να αποφύγει την καταστροφή», προστίθεται.

Ο Guardian τονίζει πως μόνο οι αφίξεις από την Κίνα διπλασιάστηκαν από το 2017, αλλά είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως κάθε χρόνο οι ομογενείς της Αυστραλίας στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό της Ελλάδας ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που επιλέγουν ένα από τα δημοφιλή ελληνικά νησιά για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης.

«Αναχωρούμε απόψε για την πατρίδα μαζί με ακόμα πενήντα συγγενείς και φίλους γιατί η κόρη μας παντρεύεται τον αγαπημένο της στην Πάρο και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί αλλά και να απολαύσουμε τον ελληνικό ήλιο, τα καταγάλανα νερά και οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς», λέει η ομογενής Λυγερή Ντρουγκάνη.

«Η Ελλάδα ήταν και πάντα θα είναι μέσα μας», καταλήγει ο καθηγητής Μιχάλης Τσιανίκας ο οποίος αναχωρεί την Κυριακή για την πατρίδα και σκοπεύει να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές του στα νησιά και τις επαρχίες της Πελοποννήσου.

neoskosmos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *